23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Strandmöllen öppnar Nordeuropas modernaste luftgasfabrik

| Medlemsnyhet | Företag Strandmöllen AB

Nu öppnar Strandmöllen sin första kompletta luftgasfabrik i Sverige, Ljungby. Investeringen uppgår till 150 miljoner och det skandinaviska gasföretaget är nu redo att konkurrera med bland annat tyskägda AGA och franskägda Air Liquide.

När Strandmöllens grundare Christian Nielsen, för nästan 100 år sedan registrerade "Strandmöllen” hos Patent- och Registreringsverket var det ett historiskt steg för industrigasernas begynnelse. Sedan dess har det hänt mycket på Strandmöllen - både i Danmark och Sverige.

Den nya luftgasfabriken täcker en yta på 10 000 m2 och består, utöver separationsanläggningen, av fyra stora tankar - med en samlad tankkapacitet på 1 miljon liter. Den stora produktions- och tankkapaciteten gör att Strandmöllen kan förse hela Södra och Mellansverige med gas.

- Fabriken är ett resultat av Strandmöllens vilja att ständigt utvecklas, i kombination med vår unika djupgående kunskap som sträcker sig långt tillbaka i tiden. Vår solida bakgrund har bland annat resulterat i att vi har finansierat byggnationen med eget kapital, vilket visar på långsiktighet och stabilitet, berättar Strandmöllens VD Anders Granlund.

I luftgasfabriken, med sitt 33 meter höga kyltorn, produceras Oxygen, Nitrogen och Argon och är ett bra komplement till fyllningsstationen som stod klar redan våren 2011. Användningsområdena är många, produkterna används till exempel i livsmedelsindustrin, vårdsektorn, verkstadsindustrin och i laboratoriemiljöer.

- Vi har nu Nordeuropas modernaste och energieffektivaste fabrik och är mycket stolta över att kunna förse våra kunder med gas av allra högsta kvalité. Fabriken har en stor produktionskapacitet som ger oss en enorm styrka i vår leveranssäkerhet, vilket bådar gott inför framtiden, menar Strandmöllens VD Anders Granlund.

Nu är Strandmöllen redo att leverera gas även de kommande 100 åren.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Strandmöllen AB

Näsvägen 22
341 34 Ljungby
Sverige
Strandmöllen AB

Sänd till en kollega

0.109