23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Även Scana Steel i Söderfors väljer LNG från AGA

| Medlemsnyhet | Företag Linde Gas AB

AGA Gas AB har tecknat ett avtal med Scana Steel Söderfors AB gällande leverans av flytande naturgas (LNG). Avtalet är flerårigt och kan värderas till cirka 100 miljoner kronor.

Scana Steel Söderfors AB som i huvudsak tillverkar smidda och valsade nischprodukter till energi-, olje- och gasindustrin samt till stålindustrin, byter nu ut all eldningsolja i sin tillverkningsprocess samt all den gasol som används för energiändamål mot LNG och minskar i och med detta bland annat verksamhetens koldioxidutsläpp.

– Bytet av eldningsolja och gasol mot LNG i vår tillverkningsprocess innebär att vi kommer att sänka våra tillverkningskostnader, minska miljöutsläppen och få en tillverkningsprocess som är lättare att styra, säger Per Jarbelius, VD på Scana Steel Söderfors AB. Vi är mycket glada över att denna långsiktiga satsning nu kan förverkligas.

AGA, som sedan tidigare levererar industrigaser till Scana Steel Söderfors AB, har tillsammans med företaget nu installerat en LNG-tankstation samt bistår Scana i arbetet med konvertering av ugnar och panncentral. Bränslebytet påbörjades i augusti och kommer vara helt genomfört under oktober. Systerföretaget Scana Steel i Björneborg använder sedan snart ett år LNG från AGA i sin tillverkningsprocess.

– Det är glädjande att vårt långsiktiga och goda samarbete med Scana Steel i Söderfors nu också inbegriper LNG-leveranser, säger Jan Bäckvall, VD AGA AB och Head of region Europe North Linde group. Det känns positivt att nu även Söderfors får ta del av de goda effekter som en bränslekonvertering till LNG innebär.

Om LNG
Naturgas är en brännbar blandning av gasformiga kolväten. Huvudbeståndsdelen i naturgas är - liksom i biogas - metan. Naturgasen är färglös, gift- och luktfri och är lättare än luft. Förbränning av LNG jämfört med eldningsolja ger reducerade koldioxid- och kväveoxidutsläpp. Dessutom försvinner utsläppen av svavel och skadliga partiklar helt.

LNG-terminalen i Nynäshamn
Naturgasen som kommer att lagras i tankstationen hos Scana Steel Söderfors AB kommer från AGA:s LNG-terminal i Nynäshamn. Terminalen, som är Östersjöns första terminal för flytande naturgas, togs i drift för drygt tre år sedan och har en lagringskapacitet på 20 000 m3. LNG-terminalen är mellanlagring för den flytande naturgasen som fraktas vidare ut till kunderna med tankbil eller via rörledning.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Linde Gas AB

Rättarvägen 3
169 68 SOLNA
Sverige
Linde Gas AB

Sänd till en kollega

0.062