23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Ny mätutrustning ger fjädrar av högsta klass

En stor investering i optisk mätutrustning har gjorts i Lesjöforsfabriken i danska Tinglev, där högpresterande tryckfjädrar tillverkas. Investeringen innebär att ännu högre kvalitet i produktionen kan säkerställas.

När högpresterande tryckfjädrar tillverkas är det av yttersta vikt att ha tillgång till tillförlitlig och korrekt mätning av fjäderns dimensioner, för att dessa ska bli exakta. Lesjöfors i Tinglev har därför investerat i en ny optisk mätutrustning som har gjort det möjligt att mäta fjädrar med betydligt större noggrannhet än tidigare.

Mätning med hög exakthet
Mätinstrumentet ger en mer exakt mätning, är snabbare och mer tillförlitlig samtidigt som mer data kan samlas in som övervakar och styr kvaliteten i produktionen. Det är alltså möjligt att få en fullständig undersökning av fjädern med en grafisk visualisering av fjädergeometrin för varje enskilt spolvarv och för hela fjädern. Mätdata kan sedan tryckas i en enda rapport. Visualiseringen kan enkelt visa kritiska områden på fjädern. Därför är verktyget mycket bra i utvecklingen av en ny produkt där optimala fjäderegenskaper är önskvärda.

- Med vårt nya mätinstrument kan vi säkerställa en hög och jämn kvalitet i enlighet med våra kunders krav. Vi kan också säkra ett optimalt monteringsarbete, den bästa funktionaliteten hos produkten och en utökad livslängd, säger Steen Hedegaard, vd för Lesjöfors i Tinglev.

Lesjöfors AB
Lagergrens gata 2
652 14 Karlstad
Karlstads kommun
Sverige
VAT nummer: SE5560013251

Sänd till en kollega

0.047