23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Unik fjädrande koppling för finskt stålvalsverk

För en koppling i den tyngsta klassen till Ovakos stålvalsverk i finska Imatra har Lesjöfors tillverkat fjädersegment i profilerat speciallegerat fjäderstål. En produktion som kännetecknats av mycket höga krav på precision och form.

Ovako är en ledande europeisk producent av långa stålprodukter till rullningslager för den tunga
fordons-, bil- och verkstadsindustrin. Produktionen omfattar låglegerat stål och kolstål i form av stång, valstråd, rör, ringar och förkomponenter. Bolaget har 16 produktionsenheter och ett flertal säljbolag i Europa och USA.

Kompetens och kapacitet för specialprojekt
Till företagets stålvalsverk i finska Imatra har Lesjöfors tillverkat fjädrande kopplingssegment, avsedda för en jättelik koppling i tillverkningsprocessen. Kopplingen är cirka 2,5 meter i diameter. Segmenten bildar en cirkel och utgör en viktig del av kopplingens funktion. Fjädersegmenten är tillverkade av specialbeställt profilerat fjäderstål i dimensionen 16 x 22 mm för att passa i konstruktionen.
- Den ovanliga konstruktionen, med mycket höga krav på precision och form, gör att Lesjöfors är en av få fjädertillverkare i världen med kunskap och kapacitet att utföra ett så avancerat jobb, säger Marko Leinonen, kundansvarig för affären på Lesjöfors Springs Oy i Åbo.

Nöjd kund
Ovako är mycket nöjda med sin produkt.
- Lesjöfors har kunnat utforma och producera en produkt som helt uppfyller våra krav. Vi rekommenderar gärna ett samarbete med Lesjöfors till andra företag, säger Osmo Hänninen, tekniska chefen på Ovako i Imatra.

Lesjöfors AB
Lagergrens gata 2
652 14 Karlstad
Karlstads kommun
Sverige
VAT nummer: SE5560013251

Sänd till en kollega

0.046