23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Kiwa har fått en ny ackreditering - BRC Lagring och distribution

I slutet av maj fick Kiwa ytterligare en ackreditering, denna gång för den brittiska standarden BRC - Lagring och distribution, som styr livsmedelssäkerhet för grossister, lagerföretag och distributörer.

- Vi är mycket nöjda med att vi nu även fått denna ackreditering på plats, säger Kiwas nya kvalitetschef Maria Karlman. BRC Storage and Distribution, den globala standarden för lagring och distribution, ser vi som ett bra komplement till vår tidigare BRC-certifiering för livsmedelssäkerhet (BRC Food). Nu kan vi erbjuda certifiering av livsmedelssäkerhet i hela distributionskedjan från producent till konsument.

BRC Globala standarden för lagring och distribution (på engelska Global Standard for Storage and Distribution) är utvecklad av British Retail Consortium (BRC), och godkänd av detaljhandelsorganisationen Global Food Safety Initiative (GFSI).

Standarden är avsedd och utvecklad för grossister, lagerföretag och distributörer som lagrar och/eller distribuerar livsmedel, förpackningsmaterial och konsumentprodukter. Grunden för standarden är företagets HACCP, tillsammans med ett ISO 9001-baserat ledningssystem. Andra områden är spårbarhet, återkallelse och rutiner för drift och fordon.

- Vi har märkt ett allt ökande intresse för denna tjänst, och vi har redan fått flera nya kunder, framför allt i Nederländerna, berättar Maria Karlman. Genom vårt samarbete inom Kiwa-koncernen så har vi ju stor möjlighet att erbjuda detta även internationellt, så vi ser fram emot många uppdrag inom BRC Storage and Distribution.

Mer information finns på Kiwas hemsida och på BRCs hemsida

Vill du veta mer?
Välkommen att kontakta
Britta Ekman
018 – 17 00 34
Britta.ekman@kiwa.se

Kiwa Certification AB
Råsundavägen 12
169 67 Solna
Solna stad
Sverige
VAT nummer: SE5565653358

Sänd till en kollega

0.063