23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Kiwa gratulerar Hemköps första MSC-certifierade fiskdisk!

I dagarna har den första fiskdisken hos Hemköp fått sin certifiering för MSC – miljömärkt fisk och skaldjur.

Det blev den nyöppnade Hemköpsbutiken på Torsplan i Stockholm som blev först i raden av 26 Hemköpsbutiker som får MSC-certifierade fiskdiskar.

Hemköp tog redan 2008 ställning i fråga om hållbara fiskdiskar när de slutade sälja fisk och skaldjur från hotade bestånd i sina butiker. Nu har de tagit ytterligare ett steg för att visa sina åtaganden vad gäller miljömärkt fisk i och med satsningen mot MSC-certifierade fiskdiskar i s ina egenägda butiker.

- Vi på Kiwa gläds med Hemköp och vi gratulerar till att de nu valt att gå vidare för att ytterligare hjälpa sina kunder att göra hållbara val, säger Britta Ekman, Kiwas försäljningschef.

- Med MCS spårbarhetscertifiering kan nu även Hemköp erbjuda ett stort antal kunder färsk fisk och skaldjur som kommer från uthålliga och välskötta fiskebestånd. Certifieringen garanterar både fiskens ursprung och full spårbarhet tillbaka till fisket där den fångats, men även att butiken hanterar MSC-fisken på ett korrekt sätt. Kravet på butiken är bland annat noggranna rutiner med särhållning från andra fiskprodukter och tydlig dokumentation kring detta, berättar Britta Ekman.

Kiwa har utfört revision och utfärdat certifikat för MSC Spårbarhet för Hemköpsbutiken på Torsplan. Vi är glada och stolta för att vi får genomföra dessa revisionsuppdrag i denna stora satsning hos Hemköp.

Vill du veta mer om MSC Spårbarhetscertifiering så är du välkommen att kontakta:

Britta Ekman, försäljningschef Kiwa
britta.ekman@kiwa.se

Kiwa Certification AB
Råsundavägen 12
169 67 Solna
Solna stad
Sverige
VAT nummer: SE5565653358

Sänd till en kollega

0.078