Ny version av standarden IP Livsmedel från 1 januari 2014
Sigill Kvalitetssystem AB har nu uppdaterat och anpassat reglerna för IP Livsmedel Grundcertifiering inför 2014.
Uppdateringen av denna standard för kvalitetssäkrad livsmedelshantering har skett i samverkan med bland annat förädlingsföretag, primärproducenter och handeln, utifrån intressenternas önskemål och den senaste kunskapen inom området.
Nyheter i regelhandbokenför IP Livsmedel från den 1 januari 2014 är framförallt att reglerna har anpassats till att också kunna användas av företag inom parti- och provisionshandel, som exempelvis grossister och importörer. För företag som inte har fysisk hantering av livsmedel har det också blivit lättare att se vilka regler som man inte omfattas av. Det har också blivit tydligare skrivning i reglerna kring vilka krav som ställs på det certifierade företagets kontroll av sina underleverantörer, legotillverkare och andra tjänsteleverantörer.
Sigill Kvalitetssystem har i dagarna skickat ut den nya versionen av regelhandboken för IP Livsmedel till alla certifierade företag inom standarden, tillsammans med information om förändringarna.
Den nya regelhandboken för IP Livsmedel finns också att ladda ner från Svenskt Sigills hemsida
Läs mer om Kiwas certifiering enligt IP Livsmedel