23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Supermodern maskin ökar konkurrenskraften ytterligare

Som första fabrik i Skandinavien, har Lesjöfors Banddetaljer investerat i en ny avancerad maskinteknik från tyska Bihler. Stabilare produktion, högre precision och kortare omställningstider är några av fördelarna.

Lesjöfors Banddetaljer investerade under hösten 2013 i en toppmodern Bihler GRM NC, en maskin som möjliggör stansning och bockning av alltmer komplexa och krävande produkter. Den avancerade maskintekniken är man först i Skandinavien med. Maskinmodellen är helelektrisk och ger möjlighet till kortare omställningstider än tidigare mekaniskt kamstyrda maskiner, vilket ger en ökad flexibilitet vid lägre volymstorlekar.

Fler och mer avancerade operationer
Maskinen ger en stabilare produktion och högre precision. Investeringen möjliggör också fler och mer avancerade operationer i en och samma process. På Lesjöfors Banddetaljer är man mycket glada åt utvecklingen och att vara först ut med den nya maskinteknologin.
- Jag är övertygad om att investeringen flyttar fram vår position på marknaden ännu ett steg. Vi ser redan nu projekt där vi drar nytta av tekniken. Vi klarar av fler och mer komplexa operationer i samma process på ett långt mer effektivt sätt och detta skapar självklart mervärden för våra kunder, säger Jakob Lindquist.

Lesjöfors AB
Lagergrens gata 2
652 14 Karlstad
Karlstads kommun
Sverige
VAT nummer: SE5560013251

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.047