Uppsalas första förskola KRAV-certifierad
Kiwa har överlämnat ett certifikat för KRAV-certifierad produktion till Solskenets förskola. Solskenet är därmed först ut i Uppsala med att KRAV-certifiera sitt förskolekök, och kan nu stolt visa upp sitt certifikat med ett KRAV-märke.
Att en förskola eller skola är KRAV-märkt innebär att köken köper in KRAV-godkända livsmedel. Ju större andel som är KRAV-godkända, desto fler KRAV-märken:
• Ett märke = 25 % KRAV-godkända produkter* eller 15 KRAV-godkända livsmedel
• Två märken = minst 50 % KRAV-godkända produkter
• Tre märken = minst 90 % KRAV-godkända produkter
Som KRAV-certifierad restaurang/storkök så bidrar man till en ökad tillgänglighet av KRAV-certifierade rätter och produkter och personalen ska ha goda kunskaper om KRAV och ekologisk produktion. Viktigt är också till exempel att använda ingredienser med så få tillsatser som möjligt.
Solskenets förskola köper in minst 25 procent KRAV-godkända råvaror*, vilket innebär att förskolan idag har ett KRAV-märke.
-Vi började köpa KRAV-märkta och ekologiska livsmedel för flera år sedan. Först mjölk, bananer och kaffe, sedan har vi ökat andelen ekologiskt successivt. Vårt mål är att fortsätta öka och att nå 50 procent KRAV-godkända produkter redan under 2014, säger Malin Carlsson, köksansvarig på Solskenet till KRAV.
Läs mer om Solskenet på KRAVs hemsida
Vill du KRAV-certifiera din restaurang eller ditt storkök?
Läs mer om KRAV- och ekologisk certifiering på Kiwas hemsida eller kontakta oss på telefon 018 - 17 00 00
*I andelen KRAV får inräknas KRAV/EU-ekologiska/MSC-certifierade produkter, men minst hälften ska vara KRAV-godkända livsmedel.