23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Mättad robotmarknad i fordonsindustrin:

Därför lägger Kuka om affärsstrategin

Ibland kan den egna framgången inom ett avgränsat industrisegment skapa problem. Robottillverkaren KUKA är ett exempel på detta. Bolaget har under lång tid varit synnerligen framgångsrikt inom fordonsindustrin på robotområdet. Så lång är allt väl, men framgången bär med sig embryot till problemet. Saken är den att när detta industrisegment börjar uppnå en mättnad bland fordonstillverkana tvingas leverantörerna vänta på nya robotinvesteringar tills de tidigare sålda är utslitna eller måste bytas ut av andra skäl, som t ex ny teknik eller nya behov. Men normalt så gäller en sjuårscykel inom fordonsindustrin. Därför meddelar KUKA idag att man förändrar sin strategi.

- När det gäller den tyska bilindustrin är vi mest framgångsrika av alla. Den positionen ska vi också försvara, men bilindustrins cykliska investeringar innebär i praktiken att inköp av nya robotar endast sker vart sjunde år, säger Jonas Glimdén, VD, KUKA Nordic. Därför måste vi också förstärka vår position i andra branscher.[/b]

För att staka ut vägen framåt har KUKA på koncernnivå utarbetat en global strategi som syftar till en kraftig utveckling av affärerna inom det område som kallas General Industry, det vill säga alla verksamheter utom bilindustrin. Dett blir sålunda något som också fått effekter för den nordiska rörelsen.

– Så är det och vi är redan igång med arbetet. Vi har förstärkt säljorganisationen rejält i Sverige, Danmark och Finland, säger Jonas Glimdén. En översyn av vårt erbjudande pågår.

I praktiken innebär det att man nu ”packar om” sin produktväska med inriktning mot identifierade branscher och företag. Parallellt arbetar vi också med att utveckla vårt partnerupplägg för ännu bättre gemensamma affärer.

KUKA Nordic AB
A Odhners gata 15
421 30 Västra Frölunda
Göteborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5562540723

Kontaktperson

CA
Carola Andersson
Marknadsansvarig
+46 708327068 carola.andersson@kuka.com

Sänd till en kollega

0.05