23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

KUKA-robotar i "Transformers 4"

Den 10 juli i år hade den fjärde filmen i serien "Transformers" "Transformers 4 – Age of extinction" premiär i Sverige.

I den 165 minuter långa filmen spelar kända skådespelare som Mark Wahlberg, Nicola Peltz (känd från "Legenden om Aang") och Jack Reynor (känd från "What Richard did"). Filmen spelades in i USA och Kina, starten för inspelningen var i juni 2013 och inspelningen tog fem och en halv månad. Filmen är regisserad av Michael Bay.

I filmen var en lättviktsrobot från KUKA med som utvecklats av det österrikiska företaget Wunderwerk: Den är en del i CMOCOS (Camera Motion Control System), ett avancerat film- och digitalkamerasystem med motion control som bygger på en lättviktsrobot från KUKA. Det speciella med den är att robotens sju axlar kan utföra avancerade kamerarörelser och kamerakörningar från en fast punkt.

Systemet är även så lätt och kompakt att det enkelt kan tas med till inspelningsplatsen. "Den här utveckling gjorde det möjligt att i "Transformers 4" till exempel köra kamerorna under stuntkörningen och filma från bilens kupé, förbi Mark Wahlberg, utåt och uppifrån genom taket och in i bilen igen. Detta hade annars bara varit möjligt med många trick och öppna bilar" berättar Andreas Margreiter, VD på Wunderwerk.

Foto: Copyright by CMOCOS.com

KUKA Nordic AB
A Odhners gata 15
421 30 Västra Frölunda
Göteborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5562540723

Kontaktperson

CA
Carola Andersson
Marknadsansvarig
+46 708327068 carola.andersson@kuka.com

Sänd till en kollega

0.031