23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Chalmersframgång med Lesjöforsfjädrar i internationellt studentrace

Återigen har Chalmersstudenter skapat en vinnande prototyp av en racingbil för internationella studentrace. I race i Storbritannien och Tyskland uppnåddes toppnoteringar. Lesjöfors sponsrade med högklassiga chassifjädrar.

Årligen medverkar Chalmers tekniska högskola i Göteborg i en internationell tävling, Formula Student, där 75 europeiska universitet medverkar. Studenterna får till uppgift att bygga en racingbil som deltar vid studenttävlingar i Europa. Tävlingsbidragen bedöms i olika moment och segrare utses inom varje kategori.

På prispallen i Tyskland
I tävlingen i Storbritannien tog sig Chalmers tävlingsbidrag in bland de sex bästa i designmomentet. I efterföljande tävling i Tyskland hade bilen trimmats och kunde stoltsera med en hedersam tredjeplats totalt i tävlingen. Det är ett mycket gott betyg för framtida ingenjörer som utexamineras från Automotive Engineering-programmet på Chalmers.

Specialfjädrar från Lesjöfors
Lesjöfors Industrifjädrar i Herrljunga har sedan många år valt att sponsra Chalmersbilarna med specialtillverkade chassifjädrar.
- Det är inspirerande att vara delaktig i utvecklingen av nya produkter tillsammans med morgondagens ingenjörer som i många fall tänker utanför boxen och ifrågasätter saker på nytt sätt. Att dessutom utveckla en avancerad produkt med begränsad budget gör att vi som är med och sponsrar är en viktig nyckel för att lyckas, säger Niklas Movitz, Key Account Manager på Lesjöfors Industrifjädrar.

Läs mer om tidigare års bidrag:
Nyskapande racingbil i världstoppen för studentrace
Lesjöfors sponsrar racingbil med chassifjädrar

Lesjöfors AB
Lagergrens gata 2
652 14 Karlstad
Karlstads kommun
Sverige
VAT nummer: SE5560013251

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.078