23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Omfattande och systematiskt fusk med ursprungsmärkning och Kravmärkning

Stockholms stads miljöförvaltning har genom inspektioner upptäckt att under bara sex veckor i slutet av 2015 såldes 23 ton utländskt kött som "svenskt kött" till hela landet.

Dessutom såldes 9 ton kött som kravmärkt trots att det inte var det. "Det här är bedrägeri, matfusk i sin klaraste form. Det här är ett systematiskt uppsåtligt fusk som de har drivit och därför tycker vi att det är motiverat att de inte får fortsätta att bedriva sin verksamhet", säger Daniel Selin, avdelningschef vid livsmedelskontrollen vid miljöförvaltningen i Stockholm, till Aftonbladet.

Matfusket är ett växande problem där livsmedelsbranschen har blivit allt mer intressant för organiserad brottslighet. Utvecklingen ställer nya krav på livsmedelsproducenterna. För att värna om sina varumärken, och förtroendet i konsumentledet är det viktigt att livsmedelsföretagen uppdaterar sina kontrollprogram årligen, för att kontrollera och verifiera produkters äkthet, ursprung och sammansättning. Här gäller det att kontrollera hela sin kedja från direkta leverantörer och sin tur deras underleverantörer ända till färdig produkt som går ut till slutkunden.

Tillsammans med Svenska Köttföretagen AB genomför Eurofins en pilotstudie, som skall mynna ut i introduktion av en ny metod att verifiera ursprunget; Svenskt kött. Parterna räknar med introduktion av denna metod senare under våren/försommaren 2016.

Eurofins kan redlighetsanalyser. Vi erbjuder en mängd olika analyser av redlighetskaraktär så som artbestämning, äkthetskontroller och ursprung men även av produkters sammansättning.

Kontakta gärna oss så berättar vi mer!
Eurofins säljorganisation, livsmedel

Läs mer:
Pressmeddelande från Svenska Köttföretagen
Artikel från Aftonbladet 20160125
Artikel från ATL 20160129
Artikel från Sveriges radio P4 Gotland 20160125

Eurofins Food & Feed Testing Sweden AB
Sjöhagsgatan 3
531 40 Lidköping
Lidköpings kommun
Sverige
VAT nummer: SE5563362473

Kontaktperson

Karin Edvardsen
Marketing Communications Manager
karinedvardsen@eurofins.se

Sänd till en kollega

0.031