23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Hur uppfattar det mänskliga örat fläktljud?

ebm-papst fläktar är kända för att ha låg ljudnivå. Mycket forskning och utveckling bedrivs också med målsättningen att göra fläktarna ännu tystare.

ebm-papst fläktar är kända för att ha låg ljudnivå. Mycket forskning och utveckling bedrivs också med målsättningen att göra fläktarna ännu tystare.

Att fläktljud är något som är viktigt och komplext visar studier som för ett antal år sedan genomfördes vid Göteborgs universitet. Studierna visade att det är betydligt svårare att utföra krävande tankeuppgifter i lågfrekvent fläktbuller. Enkätsvar visade också att andelen människor som stördes av buller från fläkt- och kylanläggningar inomhus var hela 37 procent. Motsvarande andel för trafikbuller var endast 15 procent. Studierna illustrerar hur viktigt det är att analysera den påverkan fläktljud har på det mänskliga örat och fortsätta den tekniska utvecklingen. Dr Marc Schneider som är akustikexpert hos ebm-papst svarar på några frågor om hur fläktljud uppfattas av det mänskliga örat och hur ebm-papst arbetar med akustiktester.

• När uppfattas fläktljud som störande?

• Går det att mäta hur olika personer uppfattar samma fläktljud?

• Vilken betydelse har ljudtesterna för teknikutvecklingen?

Klicka här för att läsa svaren!

ebm-papst AB
Äggelundavägen 2
175 62 Järfälla
Järfälla kommun
Sverige
VAT nummer: SE5561769513

Sänd till en kollega

0.031