23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Explosionssäkra fläktar med GreenTech EC-teknologi

Säker energibesparing - en viktig innovation för explosiva miljöer. ebm-papst presenterar de första explosionssäkra EC-fläktarna.

Nu är det möjligt att även i ATEX-applikationer (Atmosfär Explosiv) dra nytta av fördelarna med ebm-papst EC-teknologi. ebm-papst är den första fläkttillverkaren i världen som har utvecklat EC-fläktar speciellt anpassade för potentiellt explosiva miljöer. Exempel på sådana miljöer är i samband med lackering, på kemiska laboratorier, inom petroleumindustrin, i samband med energiproduktion samt inom kemisk industri. De explosionssäkra EC-fläktarna finns både som axial- och centrifugalfläktar och de har utvecklats på basis av ebm-papst pribelönta produktprogram HyBlade och RadiPac som satt en ny standard när det gäller effektivitet, låg ljudnivå och kompakt format.

Axialfläktar finns i storlekarna 630 - 990 mm och med luftflödeskapacitet på upp till 33 000 m3/h, och centrifugalfläktarna finns i storlekarna 400 – 630 mm med luftflödeskapacitet på upp till 15 000 m3/h.

EU-direktiven om säkerhet i explosiva miljöer.
Certifierad säkerhet.
ebm-papst explosionssäkra fläktar bygger på den beprövade 3 kW GreenTech EC-ytterrotormotorn som är testad och certifierad enligt riktlinjerna i det europeiska produktdirektivet ATEX 94/9 / EG. Fläktarna uppfyller därmed alla krav som ställs för användning i applikationer och miljöer med explosionsrisk. ebm-papst axial- och centrifugalfläktar är avsedda utrustningskategori II (explosionsskyddade områden utanför gruvor) och i explosiva miljöer där gaser och ångor förekommer enligt definitionen i explosionsgrupp IIB.

ebm-papst explosionsskyddade fläktar kan användas i riskområdena zon 1 och 2. De motsvarar därför kategori 2G (ATEX) och har skyddsnivån Gb (EN 60079-0). I enlighet med direktivet ATEX 1999/1992/ EG är dert den som driftar en anläggning i en explosiv miljö som är ansvarig för kategoriseringen av riskområden. Motsvarande kategorisering av fläktar, och annan utrustning, utförs av tillverkaren.

Läs nyheten i sin helhet här!

ebm-papst AB
Äggelundavägen 2
175 62 Järfälla
Järfälla kommun
Sverige
VAT nummer: SE5561769513

Sänd till en kollega

0.032