23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

ebm-papst NVR-system ger optimal förbränning i gasapplikationer

Avancerad fläktlösning från ebm-papst ger en optimal förbränningsprocess.

Effektiv förbränning i gasapplikationer ställer stora krav på tekniken som ska ge en perfekt mix av gas och luft. ebm-papst har utvecklat en komplett enhet, NVR, med en avancerad fläktlösning och en ventil som tillsammans ger en optimal förbränning.

En gaspanna i ett bostadshus och en fritös för pommes frites på en restaurang har helt olika funktioner, men de har en sak gemensamt. De använder energi som produceras genom förbränning av gas. Jämfört med andra energialternativ är denna process mer effektiv och ger lägre utsläpp.

För att få de bästa miljövänliga egenskaperna krävs en optimal förbränningsprocess. För tillverkare av olika produkter och system är det en stor utmaning att lyckas med detta samtidigt som man får en effektiv energiproduktion. Ett optimalt blandningsförhållande mellan gas och luft är avgörande för att man ska lyckas. Om gaskoncentrationen är för hög blir inte mängden syre tillräckligt stor vilket påverkar förbränningsprocessen negativt. Den gas som inte förbränns avges med röken vilket kan leda till att stora mängder sot och kolmonoxid släpps ut i atmosfären. Skulle koncentrationen av gas istället vara för låg finns risk att lågan i brännaren slocknar. En faktor som gör det komplicerat att få rätt mix av gas och luft är det faktum att det finns många olika typer av gas med skiftande sammansättningar och energiinnehåll. Även detta måste vägas in i applikationskraven och den tekniska lösningen...

Läs artikeln i sin helhet här!

ebm-papst AB
Äggelundavägen 2
175 62 Järfälla
Järfälla kommun
Sverige
VAT nummer: SE5561769513

Sänd till en kollega

0.03