23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Parallellkopplade EC-fläktar hjälper till att kyla stora datacenters

Luftbehandlings- och ventilationsspecialisten Menerga har med hjälp av ebm-papst EC-teknik utvecklat en energieffektiv klimatanläggning för stora datacenters.

Enorma mängder onlinetransaktioner, nedladdningar, videochattar, spel och andra onlinetjänster. Varje dag resulterar hundratusentals terabyte data att datacenters världen över får arbeta hårt för att hantera snabbt växande informationsvolymer. En effekt är att allt större krav ställs på kylningen och ventilationssystemen. Samtidigt finns det ett behov att kombinera ökad kapacitet med energieffektivitet.
En studie som genomförts av Dena i Tysklad (German Energy Agency) visar att systemen för kylning och luftkonditionering kan stå för så mycket som 25 procent av ett datacenters totala energiförbrukning.

Detta är också anledningen till att det tyska företaget Menerga för några år sedan satsade på att utveckla tekniken för kylning och luftkonditionering så att energiförbrukningen kan reduceras. Menergas lösning är Adcoolair som är ett system där frikylning och evaporativ kyla kombineras. Adcoolair finns med olika kapacitet och i den mest kraftfulla lösningen kan så många som åtta av ebm-papst GreenTech EC-fläktar vara parallellkopplade. Kyleffekten i Menergas lösningar sträcker sig från cirka 11 kW till 226 kW.

Eftersom systemen för kylning och ventilation av datacenters inte används med samma kapacitet året runt är möjligheten att styra EC-fläktarna en viktig fördel.. Läs nyheten i sin helhet här!

ebm-papst AB
Äggelundavägen 2
175 62 Järfälla
Järfälla kommun
Sverige
VAT nummer: SE5561769513

Sänd till en kollega

0.047