23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Flogas bygger ut för förnyelsebar propan

| Medlemsnyhet | Företag Flogas Sverige AB

På Flogas omlastningsdepå i Karlskoga har vi nu byggt ut med ytterligare en lastplats, för att kunna möta efterfrågan på vår nya produkt, förnyelsebar propan.

Propan är ett miljövänligt och effektivt alternativ jämfört med andra energislag och den förnyelsebara propanen är ytterligare ett steg i Flogas långsiktiga miljöarbete.

Flogas är ensamma om att kunna erbjuda den förnyelsebara propanen som består av 20 % bio-DME (dimetyleter) och 80 % propan.

Ombyggnaden i Karlskoga innefattar även ett slutet lastsystem med droppfria kopplingar, mellan järnvägsvagn och tankbil.

Det innebär att nästan ingen propan kommer ut i luften under lastningsprocessen, vilket både förbättrar närmiljön och ger en säkrare hantering för upp och nedkoppling av slangar.

Även på vår övriga depåer i Sverige är droppfria kopplingar standard.Flogas har under 2015 levererat grön propan till Svevia vid Arlanda som använder produkten i sin asfaltproduktion.

Vid intresse av att läsa mer om bio-DME kan du läsa pressmeddelandet från projektet här, titta på en film från Svevias anläggning vid Arlanda här och se en intervju med platschefen vid LTU i Piteå som producerar bio-DME här.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Flogas Sverige AB

Brännkyrkagatan 63
118 22 Stockholm
Sverige
Flogas Sverige AB

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.078