23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Ayhan Busch, en betydande entreprenörspersonlighet i Europa

Ayhan Buschs liv och arbete, hennes bidrag till grundandet och utvecklingen av Busch Vacuum Solutions, presenterades nyligen i detalj i en rapport av OPEN Political Economy Network* med titeln ”Minority Businesses Matter Europe”.

Rapporten ”Open Political Economy Network” bygger på akademisk forskning om ”Minority Businesses” i Tyskland, Frankrike, Italien, Spanien, Nederländerna, Sverige, Belgien och Irland. Analysen identifierar de 50 mest framgångsrika företagen i dessa åtta länder som grundats och drivs av invandrare från icke-västerländska länder eller deras släktingar. Busch Vacuum Solutions rankas som åttonde bland dem. Inom Tyskland är företaget på fjärde plats.

Enligt rapporten ”förenar Busch Tysklands och Turkiets bästa produkter”. Företaget grundades tillsammans av Ayhan Busch och hennes man, Dr. Karl Busch, 1963. Redan för 60 år sedan levde paret absolut jämlikt. Ayhan Busch berättar: "Min man och jag grundade och byggde upp företaget tillsammans i ett jämställt partnerskap redan från början. Det var ovanligt vid den tiden. Alla viktiga beslut tog vi tillsammans."

Tack vare Ayhan Buschs insatser har företaget vuxit till en världsomspännande aktör med 3 800 anställda i 66 dotterföretag. Ayhan och Dr. Karl Busch förstod alltid hur de skulle använda sina styrkor för att utveckla sitt företag: ”Min man var det tekniska geniet medan jag var mycket stark på den kommersiella och strategiska sidan av verksamheten”, citeras Ayhan Busch i rapporten. ”Jag har alltid varit en väldigt entreprenörsdriven och marknadsinriktad person.”

När det första Buschföretaget grundades utanför Tyskland beslöt paret att det skulle förvaltas av en lokal invånare. ”Det här har varit vår företagsfilosofi ända sedan dess – satsa internationellt”, berättar Ayhan Busch. Varje år träffas samtliga verkställande direktörer i de olika bolagen för att utbyta idéer. Detta hjälper till att hitta nya marknader och tillämpningar för Buschs produkter. "I takt med att vårt globala nätverk växte tillbringade jag mycket tid med att ringa våra dotterbolag runt om i världen och prata om marknader, strategier och taktiker med dem. Jag var den kraft som alltid drev dem att bli mer kundfokuserade och växa. Jag gjorde en koppling mellan dem och försökte dela information."

Ayhan och dr Karl Busch är fortfarande aktiva i företaget. Än idag driver de Busch Vacuum Solutions tillsammans med sina tre barn, Ayla, Sami och Kaya Busch.

*Den internationella plattformen OPEN är en ideell organisation. Den finansieras av Minority Supplier Development UK (MSDUK) och har åtagit sig att bedriva fristående, strikt och tillgänglig forskning.

Busch Vakuumteknik AB
Växthusvägen 2
435 33 Mölnlycke
Härryda kommun
Sverige
VAT nummer: SE5561981308

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.046