23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

ISO 14001-miljöcertifiering ska göra Procudan bättre

Konsumenter efterfrågar gröna produkter och företag vill gärna kunna leverera. För Procudan är det viktigt att vår miljöpåverkan är så liten som möjligt.

Effektiv miljöledning gör skillnad för en verksamhet som Procudan.

Det är många resurskrävande processer som drivs för att hålla igång det stora maskineriet som driver vårt internationella nätverk av leverantörer, kunder och transporter.

Varje form av svinn och överförbrukning går inte bara ut över miljön, utan drabbar också vår effektivitet och konkurrensförmåga.

Därför är vi, våra kunder och inte minst miljön, bäst betjänta av att vi har full koll på om till exempel vår energiförbrukning är så låg som den kan vara.

Därför har vi påbörjat en process med att bli miljöcertifierade enligt standarden ISO 14001, som ställer höga krav på effektiv miljöledning.

Stort dokumentationsarbete
I första omgången har det inneburit att vi har samlat in en mängd data från våra egna arbetsprocesser och från våra leverantörer.

Det är vår kvalitetsavdelning som har stått för grovjobbet i detta sammanhang. Medan några av våra leverantörer har bidragit med dokumentation från deras produktioner.

Arbetet har gått bra, säger Karin Hansen från FoodEfficiency, som leder processen för Procudan som extern konsult.

– Finns det områden där det sker för mycket svinn, eller där förbrukningen av energi eller vatten är förhållandevis hög? Ja, då är det där det finns mest att hämta. Både för miljön, men också för verksamheten, säger hon.

Livsmedelssäkerhet prioriteras
För en verksamhet som Procudan finns det en del utmaningar i samband med certifieringen. Bland annat kan vi inte kompromissa med kvalitet och livsmedelssäkerhet.

Men det är ett villkor för processen, förklarar Karin Hansen.

– Som livsmedelsverksamhet lever Procudan redan upp till en mängd krav, och det är egentligen dem vi bygger vidare på. Vi ska ta reda på hur vi kan uppfylla miljökraven utan att kompromissa med andra standarder, som är helt avgörande för verksamhetens arbete, säger hon.

Själva certifieringsprocessen förväntas vara avslutad i början av 2023. Därefter kommer miljöarbetet att vara en del av Procudans samlade ledningssystem.

Läs mer om Procudans CSR och hur vi arbetar med FN:s Globala mål här:

Procudan
Jungmansgatan 12
211 11 Malmö
Malmö stad
Sverige

Kontaktperson

TP
Troels Petersen
tpe@procudan.com

Sänd till en kollega

0.047