23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Vi är fyrkantiga vad gäller säkerheten

Det är bra att kunna vara flexibel. Det gäller dock inte när det kommer till säkerheten på arbetsplatsen.

Under det senaste året har medarbetarna på Procudans lager haft ovanligt mycket att göra.

En osäker marknad och oregelbundna leveranser har lett till att varulagret emellanåt växt sig ända upp till taket.

Så lagermedarbetarna har fått hålla tungan rätt i mun, både när de haft fullt upp med att fylla på hyllorna. Men även när de haft fullt upp med att tömma dem igen.

De har klarat det bra. I synnerhet eftersom arbetsbelastningen inte har lett till några olyckstillbud eller arbetsplatsolyckor.

Plats för både skoj och säkerhet
I fredags var det ett år sedan det senast inträffade en arbetsplatsolycka på Procudan. Och även om det var en trist årsdag, så uppmärksammades den ändå av lagerteamet.

Gruppchefen Bo Lystlund hade bakat en chokladkaka. Det sas att den kunde utgöra en potentiell risk för arbetsrelaterad matförgiftning.

Det var såklart bara på skoj. Det är ett exempel på kulturen som råder i teamet. Det finns plats för skoj, men även för att prata om säkerhet.

- Vi sopar inget under mattan. Tvärtom är vi nog lite fyrkantiga när det gäller att följa riktlinjerna. Det kan annars var en utmaning på en arbetsplats där det är mycket att göra, men vi håller i, förklarar Bo Lystlund.

 

Tar ansvar för varandra
Han lyfter fram skyddsombudet Mirsad Duric som en som ser till att arbetsmiljöreglerna följs.

Mirsad Duric har jobbat på Procudan sedan 2015, och för honom har 2022 varit det mest hektiska året hittills. Han pekar på att det finns en stark gemensam förståelse för att säkerheten kommer först.

-  Vi är bra på att stötta varandra, och vi påminner varandra om hur viktigt det är med säkerheten. Ingen vill komma hem från arbetet med en skada, säger han.

Procudan
Jungmansgatan 12
211 11 Malmö
Malmö stad
Sverige

Kontaktperson

TP
Troels Petersen
tpe@procudan.com

Sänd till en kollega

0.046