23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Fem goda råd för att optimera recept

Procudan har många års erfarenhet av att hjälpa livsmedelsproducenter att justera recept. Läs våra råd om ni arbetar med receptoptimeringar.

De senaste åren har bjudit på försörjningsproblem, energikriser och inflation. Och det har lett till nya villkor i många branscher.

Det är som om en livsmedelsverksamheterna och deras utvecklingsavdelningar fått en utmaning: Konsumenterna vill ha de produkter de brukar, men de nya, höga priserna går ut över köpkraften.

Samma produkt i mindre förpackningar
Vissa producenter väljer att sälja sina varor i mindre förpackningar, så att konsumenten får samma produkt, men i mindre mängd och till ett pris som påminner om det gamla.

Det blir dock knappt mer än en kortsiktig lösning, när utmaningen fortfarande är att försörjningskedjan är osäker, och att priset på vissa ingredienser plötsligt kan skjuta i höjden.

Sådana osäkerhetsfaktorer är inte hållbara för en produktion, och därför håller många livsmedelsproducenter just nu på att undersöka hur deras recept kan optimeras i förhållande till kostnad och försörjningssäkerhet.  

Tiden är nu
Det är inte så roligt att behöva förändra ett bra recept, som kanske redan har många år på nacken, för att några enskilda ingredienser har blivit svårare att få tag på till ett stabilt pris.

Men tar man på sig de positiva glasögonen så är detta en perfekt möjlighet att göra nödvändiga optimeringar på recept som kanske behöver justeras. Eftersom både leverantörer, kunder och dina kollegor är inställda på det.

 

Procudans fem goda råd för att optimera recept är:

 1.  Undersök alltid om en råvara kan ersätta flera andra i ert recept.
Så ser ni på recepten ur ett mer överordnat perspektiv.

2.  Prata om lösningar med hela organisationen
Så definierar ni behov och utmaningar tillsammans.

3.  Ett nytt recept kan optimera hela tillverkningsprocessen
Så kommer ni fram till ett nytt recept som passar produktionen bättre.

4.  Besparingar kan komma från annat än priset på råvaror
Det kan finnas dolda kostnader i ert nuvarande recept.

5.  Var öppen, och sök samspelet runt era försörjningskedjor
Frigör resurser till produktion och utveckling.

 

Gå in i djupet på de fem goda råd som finns att läsa gratis på vår hemsida

Procudan
Jungmansgatan 12
211 11 Malmö
Malmö stad
Sverige

Kontaktperson

TP
Troels Petersen
tpe@procudan.com

Sänd till en kollega

0.032