23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Smörjfett för höga hastigheter

När det handlar om att smörja höghastighets- och högtemperaturstillämpningar är inte alla smörjfetter lika. Riskera inte utrustningshaveri genom att nöja dig med ett otillräckligt smörjmedel.

Ju snabbare ett lager snurrar desto mer potentiell värme genererar det. Vissa lager kan rotera upp till 10 000 varv per millisekund. Vid sådana hastigheter behöver du ett smörjfett som är otroligt stabilt. Om ett lager blir ostabilt vid den hastigheten innebär det hög sannolikhet för katastrofala haverier.

I över 30 år har Klüber Lubrication fyllt det här behovet av hastighet med vårt sortiment av ISOFLEX-smörjfetter. Dessa skjuvstabila smörjfetter bibehåller en stabil viskositet vid låga och höga temperaturer samt höga hastigheter och säkerställer en konsekvent prestanda och minskad effektförbrukning.

Men allt eftersom bil- och spindelverktygstillverkare fortsätter att testa gränserna för hastighet och temperatur måste smörjmedel utvecklas i samma takt.

Vi presenterar ett smörjfettsortiment med det passande namnet Klüberspeed. Medan ISOFLEX-smörjfetter har en topphastighetsfaktor på över 1 miljon mm/min, har Klüberspeed-smörjfetter en topphastighetsfaktor på över 2 miljoner mm/min. (Hastighetsfaktor är ett begrepp som används för att definiera relationen mellan hastigheten som ett lager roterar med och lagrets storlek.)

Klüberspeed-smörjfetterna är byggda för de mest extrema hastighetsförhållanden och erbjuder följande fördelar:

  • Mycket bra vattenbeständighet och en antikorrosiv effekt som skyddar lager mot förtida haveri och minimerar underhållskostnaderna
  • Framgång under lång tid vid höga hastigheter
  • Kortare inkörning av spindellager
  • Lågt startdriftsmoment möjliggör problemfri drift och energibesparingar även vid låga temperaturer

Klüber Lubrication har skapat två sortiment med specialsmörjmedel – ISOFLEX och Klüberspeed – för att hantera dina extrema förhållanden och se till att din verksamhet löper på smidigare, längre. Läs mer här och kontakta en Klüber Lubrication-expert idag för att få mer information om vilken lösning som är bäst för just din verksamhet.

Klüber Lubrication Nordic
Vasagatan 36 2Tr
111 20 Stockholm
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5164024282

Sänd till en kollega

0.031