23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Nytt i KUKA:s katalog – två snabba robotar

KUKA Nordic kan nu erbjuda både en ny DELTA- och en ny SCARA-robot.

Två mindre maskiner som båda är lämpade för rena miljöer. – Det är två högprecisionsrobotar som fyller en direkt efterfrågan på den marknaden, säger Micael Amandusson, channel manager på KUKA Nordic. 

KUKA:s nya DELTA-robot KR 3 D1200 har en rad intressanta egenskaper. Den är oöverträffat snabb, med en cykeltid på enbart 0,32 sekunder vid en belastning på ett kilo. Den nominella maxvikten ligger på tre kilo.

– Men den är designad för att klara upp till sex kilo, vilket gör den till en av de starkaste DELTA-roboten på marknaden, säger Micael Amandusson. Roboten har en räckvidd på 1 200 millimeter och klarar sig med en mycket liten placeringsyta: en diameter 350 millimeter. Även precisionen är hög (+0,1 millimeter).  K3 D1200 är utformad för att klara sig med minimalt underhåll, med inkapslade kugghjul och självsmörjande kulleder. Dessutom är den tillverkad huvudsakligen i kolfiber, vilket gör den både lätt och robust. 
– Handlar det däremot om direktkontakt med livsmedel rekommenderar vi KR D1200 HM (Hygienic Machine), säger Micael Amandusson.

För den som ska använda ett flertal av den nya DELTA-roboten vid exempelvis ett löpande band har KUKA flera smarta mjukvaror för att styra och synka maskinerna: KUKA.ConveyorTech, KUKA.VisionTech och KUKA.PickControl.

Den andra nyheten som KUKA Nordic nu kan erbjuda är nya KR SCARA som klarar 12 kilo och finns i såväl standard utförande som renrums utförande.

Det handlar om en snabb maskin med kort cykeltid (0,40–0,42), hög repeterbarhet (+ –0,025). Designen är kompakt, med allt kablage inuti robotkroppen – KR SCARA är nischat för att utföra monotona uppgifter som att montera känslig elektronisk utrusning eller att packa mediciner. 

– Den är också mycket lätt att hålla ren, säger Micael Amandusson. När det gäller utförandet för rena miljöer har den marginellt längre cykeltid (0,42–0,44). 

Standardversionen har kapslingsklassen IP20, versionen för rena miljöer har klassningen IP54 samt renrumsklassningen ISO 5 Angående räckvidden finns KR SCARA i tre varianter: 650, 750 och 850 millimeter.

Och om det behövs finns modellen med 750 millimeters räckvidd att få i en variant – Z600 – med en extra lång Z-axel, vilket ger rekordlängden 600 millimeter,  – Det är 200 millimeter längre än alla andra SCARA-robotar i viktklassen 12 kilo på marknaden, säger Micael Amandusson. 

KUKA Nordic AB
A Odhners gata 15
421 30 Västra Frölunda
Göteborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5562540723

Kontaktperson

CA
Carola Andersson
Marknadsansvarig
+46 708327068 carola.andersson@kuka.com

Sänd till en kollega

0.078