23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Del 3 av 3, Är alla industriella AI-leverantörer lika?

Peter knyter ihop säcken i sin serie av tre artiklar, Peter Karlson från AVEVA Select Scandinavia försöka beskriva vad och varför industriell AI är viktigt (nr.1 Publicerad 21 nov), hur ser framtiden ut och vart pekar trenderna (nr.2 publicerad 27 nov) samt vad och hur man från ett kund-och användarperspektiv ska utvärdera bästa lösning i kombination med vad vi och AVEVA gör inom området (nr.3). Peter är General Manager på AVEVA Select Scandinavia och har över 30 års erfarenhet av affärsutveckling och rådgivning gällande implementering av industriella mjukvaror inom tillverknings- och processindustrin runt om i Europa.

Alla industriella AI-leverantörer är inte lika, och det är viktigt att ta hänsyn till några nyckelfaktorer när du väljer en. En avgörande faktor är om leverantören erbjuder heltäckande mjukvara som täcker hela företaget och inte bara ett/någar specifika use-case. Den här typen av mjukvara integreras sömlöst med olika system och avdelningar, vilket möjliggör ett heltäckande tillvägagångssätt för industriell AI-implementering som kan skaleras inom verksamheten.

Med sådan programvara kan organisationer fatta datadrivna beslut i hela sin värdekedja, vilket leder till optimerad drift, ökad produktivitet och förbättrad operationell förmåga.

En annan viktig aspekt att ta hänsyn till är leverantörens förmåga att skapa robusta specialbyggda modeller för dataanalys. Varje organisation har unika krav och datauppsättningar som kräver analys för att få meningsfulla insikter. En leverantör som kan utveckla skräddarsydda modeller skräddarsydda efter specifika behov är mycket värdefull. Dessa kundbyggda modeller möjliggör djupare analys och ger korrekta och relevanta insikter. Genom att utnyttja dessa modeller kan organisationer fatta välgrundade beslut, identifiera trender, mönster och upptäcka möjligheter till förbättringar.

Kombinationen av omfattande mjukvara som täcker hela företaget och möjligheten att skapa kundbyggda modeller för dataanalys är ett kraftfull fördel för industriella AI-leverantörer. Det gör det möjligt för organisationer att fullt ut använda sin data och få handlingskraftiga insikter som driver affärsresultat. Att välja rätt leverantör innebär att implementera industriella AI-lösningar som överensstämmer med specifika krav, maximera effektiviteten och få en konkurrensfördel.

En nyckelfråga du måste ställa är om leverantörer bara tillhandahåller AI för att markera en ruta för marknadsföringssäkerhet. Dessa leverantörer kommer inte att ge lika mycket kundvärde som de leverantörer som ingjuter AI i sina befintliga produkter. Det är därifrån värdet av industriell AI kommer. Summan är större än värdet av de enskilda delarna.

Vad gör AVEVA för industriell AI?

AVEVA är det ultimata valet för organisationer som söker en AI-leverantör som verkligen utmärker sig i industriella tillämpningar. Som en global ledare ger AVEVA processtillverkare kraft med beprövade tekniska lösningar som optimerar verksamheten och driver förbättrad tillväxt. Deras expertis ligger i att leverera en sömlös upplevelse som ökar produktiviteten, minskar kostnaderna och förbättrar den totala effektiviteten.

Med AVEVAs industriella AI-lösningar kan organisationer effektivisera sina processer genom att utnyttja kraften i dataanalys från sensorer. Detta resulterar i ökad produktion, minskat avfall och en anmärkningsvärd förbättring av produktkvaliteten. Genom att ge realtidssynlighet i hela värdekedjan, möjliggör AVEVA informerat beslutsfattande avseende lagernivåer, orderuppfyllelse och transportplanering. Resultatet? Kostnadsminskning och ökad kundnöjdhet.

AVEVA går utöver det genom att erbjuda omfattande utbildningsprogram för både teknisk personal och slutanvändare. De säkerställer att deras kunder har den nödvändiga kompetensen för att effektivt utnyttja AI-teknik, och maximera fördelarna med deras lösningar. Genom att ingjuta AI i sin befintliga produktportfölj täcker AVEVA hela värdekedjan och levererar ökat värde till sina kunder.

För att bevittna den enorma kraften i AVEVAs industriella AI rekommenderar jag dig att besöka vår dedikerade webbsida. Där kommer du att upptäcka ett brett utbud av AI-ingjutna produkter som redan har förbättrat många företag och industrier. Du kommer också att se det otroliga värdet som uppstår när dessa produkter interagerar och samarbetar, överträffar de ursprungliga förväntningarna och ger betydande ytterligare fördelar.

Välj AVEVA som din AI-leverantör och frigör den fulla potentialen hos industriell AI för att driva din organisations framgång.

Slutsats

Implementeringen av industriell AI har redan revolutionerat industrier, spelar en avgörande roll för att uppnå förbättrad operativ förmåga genom att utnyttja datainsikter, optimera processer och påskynda problemlösningen. Industriell AI ökar produktiviteten, minskar kostnaderna och förbättrar beslutsfattandet.

Industriell digitalisering har förändrat alla aspekter av modern industri, med artificiell intelligens som en viktig komponent. Industriell AI är ett dynamiskt område med enorm tillväxtpotential. Dess prediktiva underhålls- och optimeringsmöjligheter revolutionerar industrier. Genom att automatisera manuella processer ökar effektiviteten och gör det möjligt för människan att fokusera på specialiserade uppgifter.

Men allt handlar inte enbart om teknologi och dess möjligheter utan lika (eller mer?) viktigt är människans roll i processen. Flera forskningsrapporter framhåller risken att människans kunskaper, kompetenser och erfarenheter förbises. Det kan handla om kognitiva förmågor till logiska resonemang, abstraktionsförmåga eller tyst kunskap som inte finns representerat i databaser, eller om kontexter, intuition, yrkeserfarenheter och kultur. I de avseendena är människors förmågor många gånger överlägsna maskiner.

Vem tar då fram bäst beslutsunderlag – AI eller människa? Svaret är att båda tillsammans skapar bättre beslutsunderlag än vad de gör var och en för sig. Just my 2 cents......

AVEVA Select Scandinavia (formerly Wonderware)
Hyllie Vattenparksgata 12
215 32 Malmö
Malmö stad
Sverige
VAT nummer: SE5566000765
Senaste inläggen från AVEVA Select Scandinavia (formerly Wonderware)
Ladda fler inlägg

Sänd till en kollega

0.048