23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Använder du rätt tätningar och packningar?

Små saker kan göra stor skillnad – spara tid, pengar och besvär genom att välja rätt tätningar och packningar. Experterna från Carsten Holm AB hjälper service- och underhållskunder att hitta rätt lösning så det inte uppstår läckage.

Av Karina Davids -kdmarketingsupport.dk 

De ska bara hålla tätt
Syftet med tätningar och packningar är helt enkelt att de ska hålla tätt. Och det gör de om de är anpassade för syftet och förhållandena. Men om de utsätts för förhållanden de inte har utformats för att hantera uppstår läckage.

Om du står med en reparation eller serviceuppgift där man har läckage kan det vara värt att undersöka om det finns en annan och bättre tätningslösning. I annat fall kan det snabbt uppstå ett nytt läckage. I bästa fall är det bara bortkastad tid. I sämsta fall kan det leda till driftavbrott och kostsamma skador.

Egenskaperna måste anpassas efter användningsområdet
När vi ska hjälpa någon av våra kunder med att hitta rätt tätnings- eller packningslösning tittar vi på olika saker:

  •  Vilken tätning användes från början och varför har det uppstått läckage?
  • Vilket tryck eller vilken belastning utsätts tätningen för?
  • Har maskiner/tillämpningar ändrats så att tätningen behöver kunna hantera till exempel högre hastighet, högre temperatur eller större friktion?
  • Används maskinen under särskilt svåra förhållanden så att det är nödvändigt att använda ett specialmaterial eller en särskild utformning?

Standardartikel eller speciallösning
Även om tätningar och packningar ofta är standardartiklar kommer det också hela tiden nya material och utformningar som gör det möjligt att uppnå ännu bättre prestanda.

Hos Carsten Holm AB har vi över 135.000 artikelnummer i standardsortimentet. Och om rätt lösning inte finns där kan vi snabbt utarbeta och producera den i vår egen produktion på fabriken i Danmark.

Kontakta oss så hjälper våra specialister dig att hitta den optimala tätnings- eller packningslösningen!

 

Holm group
Företaget grundades av Carsten Holm 1979. Idag leds det familjeägda företaget av andra generationen. Holm Group utvecklar, tillverkar och marknadsför standard- och specialpackningar för alla delar av den danska och internationella industrin.

Företaget har för närvarande 40 anställda i Danmark och Sverige och 10 personer i företagets kinesiska dotterbolag, Holm Sealing Solutions LTD, i Suzhou i Kina.

Carsten Holm AB
Kielbergvej 16
5750 Ringe
Faaborg-Midtfyn Kommune
Danmark

Kontaktperson

Michael Jacques Lauritsen
Försäljningschef
mjl@carstenholm.dk

Sänd till en kollega

0.031