23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Edwards vakuumpumpar nu i vårt sortiment

Nu utökar AxFlow sitt utbud inom vakuumteknik med produkter från Edwards, världens största tillverkare vakuumpumpar. Edwards har i över 100 år ständigt drivit på utvecklingen för smartare, renare och mer ekonomisk vakuumteknik.

Edwards har ett produktprogram för de mest krävande applikationerna inom kemi, process och läkemedel. Pumparna är avsedda för aggressiva gasblandningar och är anpassade för explosionsfarlig miljö.

Edwards vätskeringvakuumpumpar

Vätskeringvakuumpar är processindustrins slitvargar och finns i utförande med komprimering i ett eller två steg för optimal anpassning till processtryck. En vätskeringvakuumpump är robust och tillförlitlig och lämplig för fuktiga processer eftersom pumpen använder vätska, t ex vatten, som tätning mellan pumphus och pumphjul. Eftersom det är relativt stora avstånd mellan de rörliga delarna är vätskeringvakuumpumpen okänslig för partiklar och föroreningar. Den är också okänslig för kondensat som följer med gasströmmen. Finns i ATEX-utförande.

Edwards oljesmorda vakuumpumpar för krävande applikationer

Edwards har ett brett sortiment av oljesmorda vakuumpumpar som omfattar lamellvakuumpumpar samt pumpar med roterande kolv. Lamellvakuumpumparna finns i utförande med ett eller två steg med sluttryck ned till 1 x 10-3 mbar(a). Oljesmorda vakuumpumpar är ett ekonomiskt alternativ som erbjuder hög prestanda  för ett brett spektrum av industriella applikationer. Finns i ATEX-utförande.

Edwards torrgående vakuumpumpar

Edwards torrgående vakuumpumpar är oljefria, vilket innebär att de inte använder olja som tätning eller smörjmedel i pumphuset. Utöver att de är oljefria så arbetar de också utan kontakt mellan de rörliga delarna i pumphuset. Eftersom de är torrgående så minimeras risken för kontaminering av processen. Pumpen är därmed också inert då det inte finns någon olja eller tät vätska som kan reagera med processgasen. Underhållet är också enkelt då det ej blir några restvätskor som behöver tas om hand.

Edwards torrgående vakuumpumpar finns som klovakuumpump eller skruvvakuumpump. Torrgående vakuumpumpar är mycket lämpliga för varvtalsstyrning vilket möjliggör effektiv styrning av processtryck samt minimering av energiförbrukning. Finns även i ATEX utförande.

Stort produktprogram

Utöver de tidigare nämnda vakuumpumparna så har Edwards bl a scrollvakuumpumpar och rootsvakuumpumpar i sitt program. Vakuumventiler och vakuummätare är också viktiga komponenter i en anläggning där Edwards erbjuder en mängd olika alternativ. Naturligtvis finns där utrustning såsom vakuumfilter och kondensorer för skydd av vakuumpumparna.

Klicka här för att läsa mer om Edwards och se produktutbud!

Vi hjälper dig att välja rätt pump för just din applikation!

Med vår kunskap och långa erfarenhet kan vi erbjuda de bästa lösningarna när det gäller pumpar, system, service och kringutrustning.

Hur ser ditt behov ut? Kontakta våra försäljningsingenjörer för just din applikation så hjälper de dig hitta den bästa lösningen.

Kontakta våra försäljningsingenjörer direkt på 08-602 22 00 eller kundservice@axflow.se.

AxFlow AB
Ostmästargränd 12
Box 90162
120 22 Stockholm
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5561403246

Kontaktperson

NH
Niklas Holmstedt
VD & Försäljningschef
+46 8 602 22 12 niklas.holmstedt@axflow.se

Sänd till en kollega

0.047