23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Från konstruktion till sälj – kundkontakterna fick Erik att byta sida

Han är applikationsingenjören som efter sju år med konstruktion sadlade om till säljsidan. Nu går han in som area sales manager på KUKA. – Automation är mitt stora intresse, jag har hållit på med det sedan gymnasiet, säger han.

­Direkt efter att han blev klar med sin utbildning på Chalmers började Erik Wingholm sin karriär i branschen – hos en komponentleverantör i automationssegmentet. Ett kul jobb, men efter rätt många år med teknisk utveckling fick han chansen att testa något nytt: sälj. – För mig handlar det mycket om att få vara ute i verkligheten, träffa människor och finna lösningar på de utmaningar de har. Det innebär också att man har stora möjligheter att utvecklas som person.

Mötet med människor helt enkelt? 
– Ja, det är viktigt för mig. Det blir inte samma sak när du arbetar som ingenjör. Rollen som säljare hade han de sista tre åren på sitt tidigare jobb. På KUKA Nordic går han nu in i ett team inriktat på den svenska marknaden tillsammans med landschefen Christoffer Poohl och area sales manager Hampus Samuelson. – Vi har ett gemensamt mål att i högre grad nå ut till våra slutkunder, säger han.

Erik Wingholm blev anställd i mitten av mars, med Göteborg som bas. Jobbet innebär en hel del resor, kunderna finns från Kiruna i norr till Smygehuk i söder. – Men majoriteten av dem håller till söder om Stockholm. Så visst blir det resor, men på en rimlig nivå. Plus att vi är några som delar på ansvaret.

Varför valde du just KUKA? 
– KUKA är ett starkt varumärke. Sedan är robotar själva definitionen av automation, det är produkter som är spännande och givande att jobba med. Hur ser du på den pågående automatiseringen inom industrin?  – Jag tror att det kommer att fortsätta så, det bli mer och mer automatiserat.

Vad är det första du har satt igång med på ditt nya jobb?
– Att höra av mig till kunderna och att bygga relationer med våra systempartners. Det ska bli kul att träffa alla.

KUKA Nordic AB
A Odhners gata 15
421 30 Västra Frölunda
Göteborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5562540723

Kontaktperson

CA
Carola Andersson
Marknadsansvarig
+46 708327068 carola.andersson@kuka.com

Sänd till en kollega

0.031