23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

ViscoTec i ett nytt Mars-projekt

Dispensrar från ViscoTecs VHD-serie garanterar de finaste smaknyanserna i Mars chokladproduktion

  • Mars dispenserar tillsatser till choklad med dispensrar från ViscoTecs VHD-serie.
  • Mycket små mängder mindre än 1 ml/min doseras via rör.
  • Endast en låg investeringsbudget krävs, eftersom det inte behövs någon flödesmätare.

Nougat, mörk, hasselnöt, marsipan, kola eller pepparmynta: det finns praktiskt taget inget slut på smakvariationerna du kan skapa i choklad. En av de mest kända tillverkarna är konfektjätten Mars.

Huvudtillgången för detta traditionella varumärke? Kvalitet.

Och att upprätthålla denna kvalitetssatsning är en särskilt utmanande uppgift i ljuset av produktionsprocesserna dygnet runt, eftersom tillsatser som emulgeringsmedel, smakämnen eller mjölkfett måste tillsättas kontinuerligt i minimala mängder.

Mars har nyligen öppnat en ny produktionslinje i Egypten – och har återigen litat på ViscoTec's doseringsexpertis. På denna nya linje doseras tillsatser i en pipeline med hjälp av en VHD Hygienic Dispenser. I detta fall har Mars kopplat doseringssystemet till det övergripande styrsystemet.

Mars förlitar sig på egenskaperna hos vår VHD Hygienic Dispenser och det kompakta doseringssystemet av flera skäl:

Först kan minimala mängder mindre än 1 ml/min dispenseras i rörledningarna. För det andra garanterar den tekniska inställningen och den ändlösa kolvprincipen en kontinuerlig volymetrisk utmatning.

Mars föredrar dessa doseringsapplikationer på grund av de progressiva kavitetspumparna, som – jämfört med andra lösningar för in-line dosering – inte kräver höga hastigheter för tryckuppbyggnaden med lågviskösa medier, och även för att antalet varv är direkt proportionell mot den utsläppta mängden av tillsatserna.

Doseringssystemet från ViscoTec möjliggör därför exakt ytterligare dosering av aromer, mjölkfett och andra ingredienser, även med fluktuerande tryck i chokladens huvudlinje.

Det finns ytterligare en relevant fördel för livsmedelsindustrin: doseringssystemet kan värmas upp via en hylsa, vilket gör det möjligt att initialt dosera mjölkfett, som enligt erfarenhet blir fast vid rumstemperatur. En annan fördel: Mars behöver inga ytterligare flödesmätare – vilket ger en betydligt lägre investeringsbudget när flera chokladlinjer är i drift.

Ingenjörerna på ViscoTec kunde etablera Mars-projektet i Egypten på knappt två månader, från beställning till slutleverans. Implementeringen och driftsättningen utfördes av företaget självt. Kunderna har alltid möjlighet att skaffa doseringssystemet som en "plug & play"-lösning, alternativt kan de dra nytta av stöd från ViscoTec för integration och driftsättning.

För tillverkare som Mars, liksom andra tillverkare inom livsmedelsindustrin som producerar med ämnen som oljor eller fetter, litar man på ViscoTecs doseringssystem och VHD Hygienic Dispenser som framtidssäkra lösningar, eftersom de garanterar precision utan att kompromissa med flexibiliteten. Pumparnas egenskaper ger utvecklingsavdelningar och produktionsanställda inom livsmedelssektorn maximal frihet – till exempel när det gäller eventuell anpassning av ett givet recept. ViscoTecs doseringssystem förblir processstabilt, även med ändrade viskositeter.

Tack vare mångfalden av dessa egenskaper är doseringssystem med dispensrar från VHD-serien optimala lösningar för såväl livsmedelsindustrin som för läkemedelssektorn och kosmetikatillverkning. Alla dessa sektorer kräver lösningar för att dosera minimala kvantiteter av ett extremt brett spektrum av media i pipelines eller extruder – till högsta precisionsnivå samtidigt som de uppfyller högsta hygieniska standarder.

Vill du veta mer? Kontakta ViscoTec Nordic idag på info@viscotec-nordic.com eller ring oss på +45 4582 8090

ViscoTec - Perfekt doserad!
ViscoTec Pumpen- u. Dosiertechnik GmbH är en ledande systemtillverkare inom vätsketeknik: Från extraktion och produktberedning till dosering av medium till högviskösa medier. Produktportföljen täcker doserings- och fyllningsapplikationer inom fordonsindustrin, e-mobilitet, elektroniktillverkning, livsmedelsförädling, flyg-, medicinteknik, läkemedelsindustri och många andra industrier.
Huvudkontoret för teknikmarknadsledaren ligger i Bayern. Förutom ett internationellt distributörsnätverk har ViscoTec dotterbolag i USA, Kina, Singapore, Indien, Frankrike, Hongkong och Danmark och har cirka 340 anställda världen över. 2023 registrerade ViscoTec en global omsättning på 70 miljoner euro.

OBS: Scanmaster ApS var pr 1/1 2024 förvärvades av tyska ViscoTec, och bytte i det sammanhanget namn till ViscoTec Nordic ApS

ViscoTec Nordic ApS
Svogerslev Hovedgade 48,
4000 Roskilde
Roskilde Kommune
Danmark
VAT nummer: DK18075970
P nummer: 1001425362

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.031