23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Front AGV väljer KUKA:s självkörande robotar

Ett partnerskap har inletts mellan KUKA Nordic och Front AGV – en systemintegratör specialiserad på AGVer och AMRer. Samarbetet fokuserar på KUKA:s självkörande ro-botar av typen AMR

– Vi är mycket glada att Front AGV, ett mycket renommerat och skickligt företag inom det här fältet, har valt att arbeta med våra produkter, säger Micael Amandusson, channel manager på KUKA Nordic.  Front AGV, med säte i Mölndal strax utanför Göteborg, är ett företag med en position inom AGVer och AMRer. De är en del av automationsgruppen 3Button Group. Gruppen har en koncernfilosofi som sätter fokus på utrustning som är enkel att hantera.

Projektet med att starta ett samarbete landar tidsmässigt mycket väl för KUKA Nordic. Sedan årsskiftet har KUKA lanserat en ny generation av självkörande AMRer som ligger i teknisk framkant. Bland annat levereras de med en så kallad fleetmanagement mjukvara som säkerställer en snabb, enkel och flexibel installation hos slutanvändare.
– Det går att etablera laddningspunkter på platser där robotarna stannar till för att lasta eller lossa. Effekten blir att de i princip kan köra dygnet runt, säger Micael Amandusson, channel manager på KUKA Nordic. AMR:erna navigerar sig fram med samma typ av SLAM-teknik som används för robotdammsugare. De tar själva in omgivningen med laser och 3D-kameror vilket gör att de lätt och smidigt kan ta sig fram även i miljöer där det kan uppstå hinder på vägen.  

KUKA:s AMR:er är över huvud taget mycket enkla att hantera, vilket gör att de passar extra väl in med 3Button Groups filosofi. 
AMR:erna styrs upp med hjälp av mjukvaran KUKA.AMR Fleet som inte kräver några kunskaper i programmering. Med KUKA.AMR Fleet går det att ta in lokalernas layout och bygga upp rörelsemönster med hjälp av datorns muspekare. Den håller sedan kontakt med AMR:erna via wifi.

Även för Front AGV är samarbetet välkommet.

– Vi känner väl till både KUKA:s produkter och hur KUKA Nordic arbetar. Det handlar om en god kombination av hög kvalitet, teknik i framkant och starkt kundfokus. Samarbetet passar oss mycket bra säger Emil Arnesson, VD på Front AGV.

KUKA Nordic AB
A Odhners gata 15
421 30 Västra Frölunda
Göteborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5562540723

Kontaktperson

CA
Carola Andersson
Marknadsansvarig
+46 708327068 carola.andersson@kuka.com

Sänd till en kollega

0.062