23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Mästare i konstruktionsplast ger dina produkter nya möjligheter

Plast är ett material med många möjligheter. Genom att ersätta komponenter av metall med plast kan underhållskostnaden minskas och driftsäkerheten höjas.

De kan göras mindre, lättare, hållbarare och smidigare. En förändring av en liten detalj kan t.ex. innebära kortare cykeltid i den maskin där detaljen ingår.

Ett företag som tidigt insåg plaster möjligheter var Carlsson & Möller. Företaget etablerades 1948, och är idag är ett av Sveriges ledande i sin bransch. Verksamheten är uppbyggd kring tre områden: Material- och applikationskunnande, Grossist med fullsortiment, Komponenter och tillverkning.

Stort applikationskunnande inom olika branscher
Den långa erfarenheten gör Carlsson & Möller till det ledande kunskapsföretaget inom konstruktionsplaster. Under åren har man byggt upp ett stort applikationskunnande inom olika branscher såsom livsmedel- och läkemedelsindustrier, träindustri, mekaniska verkstäder och tung industri.
– Genom att utgå från funktionen istället för strikt tekniska krav kan vi hjälpa våra kunder utveckla produkter med helt nya egenskaper och möjligheter, säger Marknadschef Gunnar Råvik.

Stort centrallager med snabba leveranser av halvfabrikat
Företagets andra verksamhetsben är grossistfunktionen. I Helsingborg lagerförs ett omfattande sortiment av härd- och termoplaster. Genom att i början av året förvärva Metallcenters svenska verksamhet inom konstruktionsplaster, har man ytterligare stärkt sin ställning i södra och mellersta Sverige.
För att säkerställa högsta möjliga kvalitet i alla led kan allt material från Carlsson & Möller levereras klassat, godkänt och spårbart med ursprungscertifikat enligt SS-EN 10204.

Avancerad bearbetning
Carlsson & Möller har en modern anläggning för bearbetning av polymera material.
Här bearbetar man material med i stort sett vilka kurvationer och former som helst. Denna flexibla teknik ger stora fördelar när det gäller prototyper och kortserieproduktion och har stora produktionsekonomiska fördelar jämfört med t ex formsprutning i korta serier. I vissa applikationer är plast också det enda möjliga materialvalet.

– Vår materialkännedom, både som grossist och från att bearbeta polymerer, gör att vi är specialister på hur olika plastkvaliteter fungerar när man bearbetar dem. Det gör att vi kan åstadkomma ett mycket bra slutresultat. Eftersom vi endast bearbetar plastmaterial ger detta också en stor säkerhet för produkter som används inom läkemedelstekniska och biotekniska områden. Det skiljer oss från mekaniska verkstäder och andra tillverkare, som bearbetar både metaller och plaster, avslutar Gunnar Råvik.

AB Carlsson & Möller
Box 22161
Besöksadress: Garnisonsgatan 45
250 23 Helsingborg
Helsingborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5560570011

Sänd till en kollega

0.078