23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Nytt syntetiskt högtemperaturfett för livsmedels- och läkemedelsindustrin

| Medlemsnyhet | Företag Klüber Lubrication Nordic

Innovativt NSF H1-smörjmedel för lager som arbetar under permanent höga temperaturer

Höga produktionstemperaturer inom livsmedelsindustrin, till exempel i ugnar, conveyors eller motorer, lägger stor belastning på lagren. Klüber Lubrication har nu lyckats utveckla ett nytt högtemperaturfett för ett brett utbud av applikationer inom livsmedelsindustrin, som kan uppnå sin fulla potential vid permanenta temperaturer upp till 160 grader Celsius. Detta gjordes genom att använda ett innovativt, FDA-godkänt polyureaförtjockningsmedel som utvecklats av Klüber Lubrication. Det nya högtemperaturlagerfettet Klüberfood NH1 74-401 är NSF H1-registrerat och certifierat enligt ISO 21469.

 "Vid smörjning av lager som drivs vid höga temperaturer har tillverkarna ofta varit skyldiga att sänka förväntningarna när det gäller livsmedelssäkerhet och istället använda industriella fetter", säger Paolo Spolaore, Global Market Manager Food Industry på Klüber Lubrication. "Eftersom vårt nya högtemperaturfett är konstruerat för temperaturtoppar upp till 180 grader Celsius, är det den perfekta lösningen inte bara för smörjning av lager i bageriindustrin utan också för andra livsmedelssegment. Dessutom kan antalet nödvändiga smörjmedel minskas, vilket minimerar risken för en ihopblandning. "

 Med Klüberfood NH1 74-401 kombineras mångsidigheten hos det innovativa polyureaförtjockningsmedlet med prestanda och hög lastkapacitet hos en syntetisk basolja. Som ett resultat kan förlängda smörjintervall och underhållsintervall uppnås vid medelhöga och höga temperaturer, medan mindre mängder smörjmedel behövs i produktionsprocessen. Klüberfood NH1 74-401 är lämplig för manuell applikation såväl som för användning i centrala smörjsystem.

 

Medlemsnyhet

Företag
Klüber Lubrication Nordic

Vasagatan 36 2Tr
111 20 Stockholm
Sverige
Klüber Lubrication Nordic

Sänd till en kollega

0.063