Stora plasthinkar håller korvarna färska

| Medlemsnyhet | Företag RPC Superfos a/s

För den tyska köttproducenten Metten Fleischwaren råder inga tvivel; det finns massor av fördelar med att använda plasthinkar med syrebarriär från RPC Superfos, inte minst för medarbetarna i storkök och matsalar.

Enkel hantering, låg vikt, hållbarhet och utseende – det är vad Tobias Metten, direktör för det tyska familjeföretaget Metten Fleischwaren, omedelbart framhäver när han blir ombedd att nämna vilka fördelar han ser hos plasthinken SuperLift® från RPC Superfos. Företaget använder just denna förpackningslösning till fem olika typer av korv som säljs till partihandeln. En av varianterna är Tysklands favoritkorv, en Bockwurst-korv som kallas ”Dicke Sauerländer”.

Plasthinkar är säkra och kan staplas
Mettens huvudmålgrupper för de stora förpackningarna är partihandeln och matserviceindustrin. Här uppskattar slutanvändarna plastens egenskaper: Handtagen och hinkens låga vikt gör att du bekvämt kan hantera hinken och dess innehåll och den är lätt att öppna och återförsluta igen. Dessutom är det alltid enkelt att stapla hinkarna, före, under och efter användning.

”I storkök där man tillagar många måltider korv varje dag tenderar de tomma förpackningarna att vara skrymmande och därmed ta upp mycket arbetsplats. Här är det en betydande och positiv skillnad att SuperLift®-hinkarna är stapelbara – där det finns plats för en hink, finns det plats för en hel trave tomma hinkar”, förklarar Tobias Metten.

Lösningen som Tobias Metten hänvisar till är den stora SuperLift®-plasthinken med en Ø226 mm och en volym på 4,6 liter. Tack vare in-mould labelling har hinken syrebarriär, vilket betyder att korvarna har en hållbarhet på nio månader i rumstemperatur – alltså helt utan kylning.

God smak och bra utseende för stora storlekar
Metten autoklaverar vid mycket hög temperatur under en och en halv timme för att uppnå den långa hållbarheten. Det går inte att se på hinken, som därefter skyddar kvaliteten på korvarna. 

”Hinken ser fantastisk ut efter autoklaveringen. Och något som är ännu viktigare är att vi lyckas bevara korvarnas utmärkta smak samt att våra korvar har behållit samma fina bitmotstånd när man biter i dem”, säger han.

Tillfredsställelse i hela kedjan
Även om det inte är något nytt för Metten att använda plasthinkar till korvar, så är samarbetet mellan Metten och RPC Superfos desto nyare. Tobias Metten berättar:

”För ungefär ett år sedan letade vi efter en ny leverantör av plastförpackningar och började undersöka marknaden. RPC Superfos hamnade i topp som en innovativ aktör som vi bara var tvungna att titta närmare på. Vi är mycket nöjda med vårt samarbete med RPC Superfos – en av mycket få leverantörer av plastförpackningar som behärskar syrebarriär med in-mould labelling. Förutom den höga kvaliteten på förpackningarna, uppskattar vi de stabila och tillförlitliga leveranserna vi får.”

”I vår korvtillverkning uppskattar vi också att varje pall kan rymma betydligt fler staplade behållare jämfört med metallburkar, som man inte kan stapla. Det ger ett bättre lagerplatsutnyttjande och minskar transportkostnaderna”, avslutar Tobias Metten. 

 


Skriv din kommentar

Medlemsnyhet

Företag
RPC Superfos a/s

Spotorno Allé 8
2630 Taastrup
Danmark
RPC Superfos a/s

Bilder och video

Metten_Fleischwaren_sausages_in_SuperLift_8044_4,6ltr_with_oxygen_barrier_IML_protection_membrane_lid_4058Metten_Fleischwaren_sausages_in_SuperLift_8044_4,6ltr_with_oxygen_barrier_IML_protection_membrane_lid_4058_cutout

Sänd till en kollega

0.064