SorbicPlus minskar brödsvinn

| Medlemsnyhet | Företag Alsiano A/S

Med microinkapslad sorbinsyra är det möjligt att uppnå lång hållbarhet i bröd.

SorbicPlus är ett konserveringsmedel med microinkapslad sorbinsyra som bidrar till en längre hållbarhet på bröd och motverkar mögel i upp till 30 dagar vilket bidrar till mindre matsvinn.

Samtidigt ger även SorbicPlus möjlighet att reducera mängden jäst med upp till 40 %, vilket medför minskade kostnader

TasteTech har över 25 års erfarenhet av att producera microinkapslade aromer och ingredienser till bageriindustrin. Den unika tekniken som används på SorbicPlus gör att de konserverande egenskaperna ej påverkar jästen utan enbart brödet och är därför idealisk i produkter med jäst.

Vad är plus med SorbicPlus?

  1. Håller bröd fritt från mögel i upp till 30 dagar
  2. Lätt att blanda med torra ingredienser
  3. Förbättrar jästaktiviteten
  4. Reducerar användning av jäst med upp till 40 %
  5. Förbättrar textur

 SorbicPlus kan med fördel användas till

  • packat bröd
  • bagels
  • glutenfritt bröd
  • pita bröd
  • fryst bröd

 
Kontakta Alsiano för mer information - alsiano@alsiano.com / tel. +45 48 82 82 22.


Skriv din kommentar

Medlemsnyhet

Företag
Alsiano A/S

Blokken 21
3460 Birkerød
Danmark
Alsiano A/S

Sänd till en kollega

0.053