ProCera® WaxLab utökat med Chocoma-utrustning
Tre vaxningsmetoder samlade på ett ställe – och testning utan att störa er produktion.
Procudan har uppgraderat sin specialiserade testmiljö för ostvax. Med den senaste utrustningen från Chocoma erbjuder ProCera® WaxLab nu möjlighet att testa vaxning av ost med både manuell doppning, automatisk doppning och sprayteknik – allt på ett ställe och utan att påverka kundens dagliga produktion.
Den nya utrustningen från Chocoma är installerad i Procudans ProCera® WaxLab i Kolding och ger livsmedelsproducenter möjlighet att testa vaxning i mindre skala – under realistiska förhållanden och utan att ta tid och kapacitet från fullskalig produktion. Utrustningen fungerar samtidigt som showroom för Chocoma, där både nya och befintliga kunder kan uppleva tekniken i bruk med ProCera® ostvax.
- Vi vill ge våra kunder de bästa möjliga förutsättningarna för att hitta rätt lösning. Med den nya utrustningen från Chocoma kan vi nu demonstrera och testa flera metoder – och inte minst spara värdefull tid, säger Carsten L. Christensen, försäljningschef för ProCera® ostvax.
Effektiv vaxning och snabbare utveckling
Chocomas PRO-WAX-maskin gör vaxningen upp till fyra gånger snabbare än manuell doppning och är därför särskilt intressant för tillverkare som överväger att uppgradera från manuell till automatisk process.
- Det är en stor fördel att vi kan använda ProCera® WaxLab som ett levande skyltfönster. Här får kunderna möjlighet att se hur tekniken fungerar i praktiken – och bedöma om automatisering är meningsfullt i deras vardag, säger Christian Nilsson, ägare av Chocoma.
Mindre testpartier under kontrollerade förhållanden
ProCera® WaxLab gör det möjligt att testa ostvax snabbt och effektivt. Här kan kunderna skicka mindre ostpartier för testning utan att behöva ta egna produktionslinjer ur drift. Det gör ProCera® WaxLab till ett värdefullt verktyg i utvecklings- och optimeringsfasen.
- Vi har skapat en unik testmiljö som förenklar utvecklingen av nya lösningar och hjälper våra kunder att spara både tid och resurser, avslutar Carsten L. Christensen.