23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Nya EU-krav för listeria

Från och med sommaren 2026 skärps reglerna för listeria i livsmedel. I framtiden måste livsmedelsföretag kunna dokumentera att deras produkter är säkra hela vägen fram till utgångsdatum.

Strängare regler från och med den 1 juli 2026

Från och med den 1 juli 2026 ändras reglerna för listeria i livsmedel.

Om det inte finns dokumentation som visar att listeria-nivån förblir under 100 cfu/g under hela hållbarhetstiden gäller kravet ”inte påvisbar i 25 gram” fram till utgångsdatum.

 

En väl dokumenterad lösning för ost

Procudans partner Lallemand Speciality Cultures erbjuder en bakteriekultur som redan används på flera europeiska mejerier. Lalcult Protect LC 1™ hämmar effektivt tillväxten av listeria i ost.


Vi hjälper er att nå målet

Behöver ni rådgivning om de skärpta reglerna, er produktion och era produkter, kontakta en av våra kundansvariga:

Tillsammans med Lallemand Speciality Cultures hittar vi en lösning som skyddar mot listeria under hela hållbarhetstiden.

Procudan
Jungmansgatan 12
211 11 Malmö
Malmö stad
Sverige

Kontaktperson

Trine Holm
Marketing Manager
+45 31641269 tho@procudan.com

Sänd till en kollega

0.031