OTV Plast A/S stärker konkurrensen genom automation

| Medlemsnyhet | Företag OTV Plast A/S

Automation har länge varit en del av den dagliga produktionen på OTV Plast, och med investeringen av en ny industrirobot fortsätter OTV Plast den teknologiska utvecklingen.

Robotteknologins utveckling de senaste åren har resulterat i att det är billigare att införskaffa och underhålla nya robotar för att effektivisera produktionen. Avskrivningstiden på en industrirobot är kraftigt reducerad och gör det därför möjligt för verksamheter som OTV Plast att hänga med i den tekniska utvecklingen för att möta konkurrensen även i framtiden.

OTV Plast fick förra veckan ytterligare en industrirobot som nu är implementerad i produktionen. Den har en lyftkapacitet å 10 kg, vilket är dubbelt så mycket som de tidigare robotarna.

Första dagarna ägnades åt till installation och kalibrering av robotenheten samt utbildning av personal.

Den nya roboten levererades och installerades av Automotion Modules, och ska förse OTV Plasts högteknologiska CNC-maskiner med råämne och därefter flytta på de färdigbearbetade ämnena. Den ersätter ett manuellt och enahanda arbete vid CNC-maskinen som tidigare krävde en heltidspersonal.

Den nya industriroboten är lätt, och tar inte mer plats än en standard europall, och kan därför med lätthet förflyttas och anpassas till andra maskiner och applikationer i produktionen. Den är dessutom lätt att programmera och ytterst intelligent vilket gör att den arbetar väl ihop med CNC-maskinerna. Detta i sin tur gör att OTV Plast kan utnyttja automationen fullt ut, trots kundernas varierade efterfrågan av specialframställda plastkomponenter, och samtidigt garantera en hög kvalitet – oavsett storlek på beställd serie.

Direktör Henrik Jylov säger att satsningen på automation i produktionen ska fortsätta och att det redan i nu finns planer på fortsatta investeringar. Satsningen säkrar att OTV Plast också i framtiden kan profilera sig som en stark leverantör av plast.

Medlemsnyhet

Företag
OTV Plast A/S

Søndergade 115
6600 Vejen
Danmark
OTV Plast A/S

Kataloger mm.

Sänd till en kollega

0.086