23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Problem med vidhäftning av lim och tryck på förpackningar? Openair®-Plasma för bättre vidhäftning

| Medlemsnyhet | Företag Agaria AB

Openair®-Plasma är lösningen som tagits fram för förbehandling av limnings-, tryck- och lamineringsytor i vikkartong-tillverkningen och förpackningsindustrin.

Allt högvärdigare och finare förpackningar börjar även ställa högre krav på de ytor som ska limmas, lamineras och tryckas.

Openair®-Plasma är lösningen som tagits fram för förbehandling av limnings-, tryck- och lamineringsytor i vikkartong-tillverkningen och förpackningsindustrin. Förbehandlingen av ytorna med Openair®-Plasma ger en pålitlig och ekonomisk limning av laminerade, metalliserade eller ytbelagda förpackningar. Genom förbehandlingen blir limfogarna eller tryckytorna rena och vätbara. Därmed fås en intensiv och permanent hållbar limning, även vid höga linjehastigheter upp till 700 m/min eller vid maximerade takter i kartongresare och förpackningsmaskiner.

Plastförpackning - extremt långvarig plasmaaktivering öppnar nya möjligheter
Förpackningsindustrin kan inte längre komma undan utan fysisk ytbehandling. Det har blivit ett nödvändigt steg för extrudering av plastfilmer och användning av icke-polära material som polypropen, polyeten och återvunnet material.

Exempelvis gör Openair® Plasma etikettering lika lätt på plast som på glasflaskor. Plasmatekniken förbättrar signifikant vätbarheten hos ytan som ska etiketteras. Speciellt där höghastighetsetikettering är inblandad kan den enkla inlineintegrationen av plasman resultera i stora besparingar.

Moderna vikkartonger har de mest krävande design- och kvalitetskraven
Trenden inom förpackningsindustrin går mot ständigt stigande krav på design och kvalitet.

Tillverkare räknar mer och mer på ytbehandlingar av högglanstryck, mjuka ytbeläggningar eller hologramutskrift för att locka till sig konsumenterna. Och display- och fönsterförpackningar innebär ofta speciella materialkombinationer. Förpackningarna blir mer kostnadseffektiva och snabba att producera med Openair® Plasma.

Beläggning av glasflaskor och metallburkar med kvalitetsfärger
Glas tillverkas traditionellt i basfärger av vit, grön eller brun. För att tillverka mer sofistikerade glasförpackningar färgas många produkter, till exempel kosmetiska förpackningar. Drycker i metallbehållare kräver också dekorativa färger för att vara attraktiva för slutkonsumenten.

För båda typerna av förpackningar krävs höga kvalitetsstandarder för färgapplikationen. Den allsidiga, potentialfria Openair® Plasma-processen är ett effektivt stöd för denna beläggningsprocess.

Se filmer och läs mer i vår nyhetsbrev>>

 

 


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Agaria AB

Sågvägen 7
184 40 Åkersberga
Sverige
Agaria AB

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.063