23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Italienska oliver i plastförpackning från RPC Superfos

En ledande italiensk producent av oliver är ny kund hos RPC Superfos, det internationella plastförpackningsföretaget som drivs från Danmark. Livsmedelssäkerhet, hållbarhet och snabba leveranser är i fokus.

Det säljs mycket oliver över disk i Italien, och ett av de mer kända märkena i det stövelformade landet är Madama Oliva. Företaget bakom märket har nyligen valt en ny förpackningslösning till sina oliver som är utvecklad och producerad av plastförpackningsföretaget RPC Superfos med huvudkontor i Høje Taastrup i Danmark.

Uppfyller alla nödvändiga krav på livsmedelsförpackningar

Den nya förpackningen heter LongLifeTM, och som namnet signalerar ger den lång hållbarhet. Just den egenskapen har varit avgörande för Madama Oliva. Företagets Marketing Manager Manuela Tilli:

”Vi sätter värde på en snygg förpackning som matchar den höga kvaliteten hos våra oliver. Livsmedelssäkerhet och lång hållbarhet genom in-mould labelling var bland våra viktigaste krav på den nya förpackningen och därför kontaktade vi RPC Superfos och bad om att få deras förslag på en ny lösning. Genom en lokal distributör kände vi redan till den höga kvalitet som förpackningar från RPC Superfos står för.”

Smidig övergång
Det finns 17 olika slags oliver i Madama Olivas sortiment och därmed behövs det 17 etikettdesigner. När de står sida vid sida på stormarknadens hyllor ger de ett färgglatt helhetsintryck som fångar blicken. Formen på den nya burken, som tål autoklavering, är mycket lik den som Madama Oliva använde tidigare, vilket betyder att övergången till att använda den nya lösningen i packningslinjen har varit helt okomplicerad.

”Den nya plastförpackningen fungerar fint i vår produktion och vi är övertygade om att vi har hittat den rätta lösningen tillsammans med RPC Superfos. Det har varit en positiv upplevelse att arbeta tillsammans med dem”, berättar Manuela Tilli.

Rätt i tiden
Samarbetet mellan RPC Superfos och Madama Oliva lanserades inför en viktig matmässa i Italien, Cibus, där olivsortimentet skulle presenteras i den nya förpackningen. Under stor tidspress lyckades man få allt klart till mässan, och det tog bara strax under en månad från godkännande av designen till leverans av de färdiga provexemplaren av förpackningen i fem varianter. 

”Det är mycket viktigt för oss att vi är synliga på Cibus-mässan och den här gången ville vi visa potentiella kunder våra läckra oliver i den fina förpackningen från RPC Superfos. Det gick väldigt bra. Vi fick ökad synlighet och kom i kontakt med många potentiella kunder från hela världen. Idag upplever vi att inte bara vi utan även våra kunder och distributörer verkligen uppskattar den nya förpackningen”, avslutar Manuela Tilli.

 

Berry Superfos
Spotorno Allé 8
2630 Taastrup
Danmark
VAT nummer: DK43239511

Kontaktperson

UVN
Ulla Vennervald Nielsen
EA & HR Operations Excellence Manager
+45 59111151 ullavennervald@berryglobal.com

Sänd till en kollega

0.078