23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Kreativa installatörer och nya fläktlösningar kan hjälpa matbutiker att spara energi och få kunder s

Allt större fokus på energibesparingar, bättre konsumentkomfort och livsmedelskvalitet skapar en stor marknad för installatörer.

Allt större fokus på energibesparingar, bättre konsumentkomfort och livsmedelskvalitet skapar en stor marknad för installatörer.
År 1998 genomfördes ett forskningsprojekt där målet var att studera systemlösningar och teknik som kunde hjälpa livsmedelsbutiker att bli mer energieffektiva. Vid tiden för projektet uppskattades det finnas cirka 95 000 löpmeter kyldiskar och 40 000 löpmeter frysdiskar i de svenska livsmedels-butikerna. Sedan dess har mängden kyl- och frysdiskar ökat kraftigt som ett resultat av ett allt större behov av livsmedelskyla. Vi äter helt enkelt allt mer fryst mat. Om det fanns cirka 130 000 löpmeter kyl- och frysdiskar för tjugo år sedan kan vi utgå ifrån att det är många fler löpmeter idag.
Någon exakt siffra finns dock inte, och det gör det inte heller för antalet fläktar som sitter i exempelvis frysdiskarna.

Ett vanligt mått är dock att det på varje löpmeter frysdisk finns två fläktar. En grov uppskattning blir då att det med utvecklingen mot allt mer fryst mat säkert finns långt över 100 000 fläktar i svenska matbutikernas frysdiskar. Många av dessa är inte särskilt energieffektiva. Energimyndigheten visade i en rapport...

Läs hela artikeln här!

ebm-papst AB
Äggelundavägen 2
175 62 Järfälla
Järfälla kommun
Sverige
VAT nummer: SE5561769513

Sänd till en kollega

0.047