23948sdkhjf

Ny design både på in- och utsidan hos ebm-papst energieffektiva NiQ-motorer

| Medlemsnyhet | Företag ebm-papst AB

Motorerna möjliggör en minskad energianvändning för fläktdriften med upp till 70 % i kyl- och frysdiskar jämfört med traditionella universalmotorer.

NiQ kombinerar de välkända egenskaperna hos iQ- och iQ2-motorerna
ebm-papst motorserie iQ (EC-motorer eller elektroniskt kommuterade likströmsmotorer) har funnits på marknaden i drygt fem år. När motorerna lanserades väckte de uppmärksamhet genom de möjligheter som öppnades till kraftigt minskad energianvändning i bl a kondensorer, förångare samt kyl- och frysdiskar. Motorerna gör det exempelvis möjligt att i kyl- och frysdiskar minska energianvändningen för fläktdriften med upp till 70 % jämfört med traditionella universalmotorer. ebm-papst har fortsatt att utveckla iQ-tekniken och resultatet är motorserien NiQ som har kallats för ”den nästa generationen” av iQ.

Hos NiQ-motorerna finns många av de välkända egenskaperna hos iQ samt också ebm-papst iQ2-motorer. Dessutom har det skett en teknisk vidareutveckling så att NiQ ytterligare optimerar möjligheterna att reducera energianvändningen samt effektivisera en lång rad applikationer. NiQ har en helt ny design både på in- och utsidan. ebm-papst produktutvecklare har också genom användning av nya plastmaterial lyckats ta fram en motor som är godkänd för användning i miljöer där de kommer i indirekt kontakt med livsmedel. Ett exempel är i livsmedelsbutikernas öppna diskar med grönsaker...

Läs hela artikeln här!


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
ebm-papst AB

Äggelundavägen 2
175 62 Järfälla
Sverige
ebm-papst AB

Sänd till en kollega

0.117