23948sdkhjf

Fräsch ny förpackning för lagrad ost är en klar succé

| Medlemsnyhet | Företag RPC Superfos a/s

Dagens konsumenter vill ha förpackningar som underlättar vardagen och därför har Skånemejerier nu lanserat en ny praktisk ostförpackning. RPC Superfos står bakom denna kundanpassade och kilformade lösning av formsprutad plast med syrebarriär.

En ny plastförpackning från RPC Superfos gör det enklare att njuta av lagrad hårdost utan hantering av kladdiga plastpåsar eller folie och som dessutom kan plockas fram direkt på bordet utan något extra serveringsfat. Skånemejerier har i nära samarbete med RPC Superfos låtit utveckla en speciell kilformad förpackning till de lite lyxigare Allerum-ostarna. Denna kan nu köpas överallt på stormarknader i Sverige och har redan blivit omåttligt populär.

Blåst nytt liv i ostförpackningens image
Den funktionella förpackningen med syrebarriär lever upp till konsumenternas krav på att det ska vara lätt att ställa fram maten på bordet. Jannica Andersson, Brand Manager Allerum & Cheese, hos Skånemejerier, förklarar:

"Convenience är en mycket tydlig trend just nu, samtidigt som ostförpackningarna i princip knappt har förändrats alls sedan 50-talet. Vi vill gärna förbättra hela matupplevelsen så att vi på alla sätt kan erbjuda våra kunder något speciellt när de köper lagrade Allerum-ostar. Med den nya förpackningen från RPC Superfos, som har specialutvecklats för oss, har vi lyckats blåsa nytt liv i ostförpackningens image. Den nya lösningen betyder att vår ost klart skiljer sig från de övriga i kyldisken."

RPC Superfos lever upp till alla krav
Under utvecklingen av förpackningen gjorde Skånemejerier flera olika typer av undersökningar för att ta reda på konsumenternas preferenser och för varje runda med kommentarer, reaktioner och förslag gjordes nya anpassningar av designen. Den slutliga utgåvan av förpackningen, som liknar en tårtbit, sattes i produktion när personerna i testpanelen efter en veckas användning hemma gav prototypen extra positiva recensioner.

"Vi hade kontakt med ett antal utvalda förpackningsleverantörer för att få att sjösätta projektet och samarbetade med flera av dem under utvecklingsfasen. När det väl kom till kritan, valde vi att gå vidare med RPC Superfos eftersom de levde upp till alla våra krav. I projektet har de varit kreativa, lyhörda och flexibla i förhållande till alla ändringar under resans gång", säger Jannica Andersson.

Varken plastpåse eller tallrik behövs
Slutresultatet är en kilformad överdel på en trekantig botten som även fungerar som lock. Inuti överdelen skyddas osten av ett plastmembran och en syrebarriär. En del av överdelen är transparent vilket innebär att ostens gula färg syns och på så vis ingår i det sammantagna visuella uttrycket.

När osten ska avnjutas, lyfter du bort det trekantiga locket och plastmembranet, sätter tillbaka locket igen och vänder på förpackningen. Sedan lyfter du av överdelen och osten är redo för servering på locket som nu fungerar som botten. När det är dags att duka undan igen, kan överdelen enkelt sättas på igen och sedan är det bara att ställa in osten i kylen igen.

"Vår nya förpackning från RPC Superfos betyder att man inte längre behöver lägga osten i en ny påse när man brutit originalförpackningen. Den fina ostsmaken bevaras och osten ligger väl skyddad i förpackningen även efter att den har öppnats. Dessutom använder man färre tallrikar som annars måste diskas i och med att locket, d.v.s. botten, också fungerar som ett serveringsfat", framhäver Jannica Andersson.

Hållbarhet är en viktig aspekt
Den kundanpassade förpackningen lämpar sig för återvinning, vilket är en viktig aspekt för Skånemejerier. Nyligen minskade mejeriföretaget sin klimatpåverkan med 90 % genom att ersätta fossila bränslen med fjärrvärme. Denna viktiga information om hållbarhet kan för övrigt klart och tydligt läsas på förpackningen, som är tryckt med den avancerade in-mould-labelling-tekniken från RPC Superfos.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
RPC Superfos a/s

Spotorno Allé 8
2630 Taastrup
Danmark
RPC Superfos a/s

Bilder och video

Allerum_triangular_cheese_cups_8572_lid_8571_with_IML_oxygen_barrier_protectionAllerum_triangular_cheese_cups_8572_lid_8571_with_IML_oxygen_barrier_protection_cutout

Sänd till en kollega

0.125