23948sdkhjf

Med ready2_spray lackerar roboten själv

| Medlemsnyhet | Företag KUKA Nordic AB

- Kompakt robot från KUKA sprutlackerar både glas, metall, plast och trä

KUKA och Dürr har tillsammans utvecklat ett robotsystem för automatisk
sprutlackering av materialen glas, metall, plast och trä.
– Precis som namnet ready2_spray säger är det bara att ansluta enheten till el och starta, säger Joacim Lorentsson, säljansvarig KUKA Nordic. 

Systemet levereras som en integrerad enhet. Den innehåller en kombination av högklassig teknik för automatisk applicering av lackfärg från Dürr och någon av de kompakta robotarna i KUKA:s serie KR Agilus. De matchande komponenterna från de två världsledande företagen är förstås testade tillsammans och fullt kompatibla.

– Det är en unik kombination som tidigare inte funnits på marknaden. ready2_spray är en utmärkt lösning för de flesta industriföretag som enkelt vill automatisera sprutlackering för att undvika manuellt arbete, säger,
Joacim Lorentsson.

Behovet av helt automatiserad sprutlackering med hög kvalitet har generellt sett ökat inom industrin. – ready2_spray är ytterligare en lösning i vår serie ready2_ use och den kommer lägligt ut på marknaden. Systemet är verkligen en sann innovation för industriell sprutmålning.
Robotfamiljen KR Agilus innehåller mindre sexaxliga robotar och modell väljs utifrån den räckvidd som roboten behöver ha. Den integrerade lösningens kontrollskåp innehåller både rörelsekontrollen för roboten och processkontrollen för sprutmålningsapplikationen.

Teknologin i varje enskilt robotsystem skräddarsys för respective kunds behov och allt ställs i ordning hos Dürr innan leverans.
– Sedan går det snabbt att installera ready2_spray hos kunden. Lösningen garanterar en effektiv process med konstant hög kvalitet på färgfinishen.
ready2_spray fungerar både för applicering av lösningsmedelsbaserade lacker och för vattenbaserade en- och tvåkomponentsfärger. Systemet kan utrustas med anpassade doseringspumpar, tryckregulatorer och anordningar för färgbyten.
Det nya sprutmålningssystemet är dessutom fullt förberett för Industri 4.0.

Medlemsnyhet

Företag
KUKA Nordic AB

A Odhners gata 15
421 30 Västra Frölunda
Sverige
KUKA Nordic AB

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.128