23948sdkhjf

Flexibilitet i alla aspekter - SSI Flexi Shuttle

| Medlemsnyhet | Företag SSI SCHÄFER System International AB

Single -level Shuttlen är utformad för användning i dynamiska automatiserade miniloadsystem med ett stort antal lagrade varor. SSI Flexi Shuttlen sticker ut på grund av sin höga flexibilitet.

Produktlanering av den innovativa SSI Flexi Shuttle. Den nya lösningen presenterades  vid intralogistikmässan, LogiMAT 2018. Flexi Shuttlen drivs av superkapacitorer,och det innovativa enkelflyttningssystemet kan hantera en mängd lagrade varor med en lagerkapacitet på upp till 50 kg tack vare belastningen med justerbar bredd hanteringsanordning (LHD). Den unika egenskapen hos detta system är de dynamiskt anpassningsbara lagringsstorlekarna enligt de lagrade varans dimensioner. Denna funktion är möjlig tack vare flexibel positionering i hissystemet.

Intelligent funktionell sortiment, variabla lagringsstorlekar och maximal modularitet
Med SSI Flexi Shuttle erbjuder SSI Schäfer inte bara en innovativ lösning utan också ett modulärt koncept som kombinerar shuttles, hissar och ett hyllsystem. Det möjliggör  skräddarsydda system med maximal lagringskapacitet. Systemet är lämpligt för en-, dubbel- och flera djupförvaring med variabla höjd- och breddpartier upp till en gånglängd på 150 m och en höjd på upp till 30 m. Att ha ett omfattande system som effektivt kan lagra ett brett spektrum av laddningsenheter och dimensioner på ett rymdoptimerat sätt är en stor fördel. Möjligheten att hantera en rad laddningsenheter med dimensioner upp till 860x680 mm (LxW) garanteras av en universell lasthanteringsenhet, som kan justeras i bredd. Inom ett hyllsystem är det möjligt att effektivt och säkert lagra en blandning av kubiska och koniska lager, kartonger och brickor som väger upp till 50 kg. Förutom att ha högpresterande hissar installerade vid gångarna av gångarna tillåter denna lösning också att ett antal integrerade hissar i enlighet med det patenterade 3D-MATRIX Solution®-konceptet installeras i vilken position som helst i hela förvaringsgångarna. Det är därför möjligt att kombinera högdynamiska lösningar med automatiserad lagring, buffring och sekvensering i bara ett system.

"I kombination med detta och i jämförelse med konventionella koncept är SSI Flexi Shuttle inte beroende av x-lagringspositioner i hyllsystemet. Vår lösning är helt oberoende av den installerade hårdvaran och använder en öppen och millimeter-exakt positioneringskoncept för optimerad lagerplats. I kombination med intelligenta IT lösningar så tillåter hylldesignen kombineringar som är storleksoberoende, helautomatisk och rymdoptimerad lagring och erbjuder därför operatörer enorma möjligheter, säger Peter Berlik, teknisk vd på SSI Schäfer. Denna typ av lageroptimerat hyllutrymme ger maximal lagertäthet. Ytterligare enheter och dimensioner kan integreras eller elimineras efter behov utan att störa systemets drift.

SSI Flexi Shuttle imponerar med maximal dynamisk prestanda med körhastigheter upp till 4 m / s, och kan även användas vid djupfrysning. Systemet säkerställer högsta effektivitet inom alla sektorer, särskilt för kunder med en mängd olika föremål, högprestandekrav, korta leveranstider och små levererade kvantiteter och enheter. Den är därför idealiskt för användning i e-handel.

Kraftfulla komponenter för Industry 4.0 applikationer
Den nya, helautomatiska, högpresterande shuttlen spelar en viktig roll, inte bara för en hållbar ökad energieffektivitet utan också för att optimera kostnaderna i hela logistikkedjan när man analyserar den totala ägandekostnaden (TCO). Integreringen av superkapacitorer som energikälla garanterar maximal prestandatäthet på högsta nivå av teknisk prestanda. De fungerar också som tillfälliga energilagringsenheter medan energi återvinns under bromsprocesser. I jämförelse med konventionella energiförsörjningskoncept reducerar användningen av denna teknik antalet slitdelar i lösningen. Detta ökar systemets livslängd och minskar TCO.

Shuttlens integrerade energilagringsfunktion garanterar även användarvänlig drift vid gång i gången och enkel åtkomst för servicepersonal.

 Programvaran i nätverkskomponenterna måste också uppfylla stränga krav för användning i industrimiljöer. Hög och pålitlig systemtillgänglighet är viktigt, särskilt när ett stort antal shuttles med självstyrande energiförsörjning är i drift. Därför säkerställer SSI Flexi Shuttle trådlös, säker och kraftfull kommunikation med Siemens Industrial Wireless LAN (IWLAN). Detta ger en hög grad av pålitlighet och säkerhet, även i komplexa logistiklösningar.

Service- och underhållsuppgifter kan förenklas med integrationen av vårt logistikprogram WAMAS® och WAMAS® Lighthouse. WAMAS Lighthouse säkerställer transparenta processer samt permanent tillgänglighet av systemdata genom att kombinera klassiska visualiseringsuppgifter med visning av logistikvärden. Detta gör att underhåll av systemet förenklas och i sin tur minskar kosnaden för produkten.

Framtidens system.
Mer info om denna produkt presenters under LogiMAT, Stuttgart 13-15 Mars samt under CeMAT, Hannover 23-27 april 2018.

SSI Flexi Shuttle kommer bli ett viktigt tillskott i vårt utbud av Shuttles och kommer vara ett starkt alternativ för våra helt automatiserade lagringssystem säger Peter Berlik. Oavsett om det finns lösningar på en nivå eller på flera nivåer för hantering av lastpallar, brickor, kartonger eller lagerplatser, är SSI Schäers transportsystem omfattande och passar perfekt till nästan alla moderna lager. Tack vare en omfattande shuttleportfölj kan de intralogistiska experterna skapa en optimerad lagringslösning med snabb materialtransport och korta ledtider.

 

 


Skriv din kommentar

Medlemsnyhet

Företag
SSI SCHÄFER System International AB

Bronsåldersgatan 9
213 76 Malmö
Sverige
SSI SCHÄFER System International AB

Bilder och video

Flexi Shuttle

Sänd till en kollega

0.105