Honung – ett av de mest fuskdrabbade livsmedlen

| Medlemsnyhet | Företag Eurofins Food & Feed Testing Sweden AB

Honung är ett av de livsmedel som är mest utsatt för matfusk.

Enligt EUs lista över livsmedel som ofta drabbas av fusk ligger det på sjätte plats. Det händer bland annat att honung späds med sockerlösning eller märks som svensk trots annat ursprung.

För att komma till bukt med problemet och garantera kvalitet och ursprung på svensk honung har Svenskt Sigill tillsammans och honungsbranschen tagit fram en certifiering. Det innebär bland annat oberoende kontroller vartannat år och egenkontroller varje år för de biodlingar som ansluter sig och vill kunna märka sin honung med Svenskt Sigill för att bevisa att deras honung är okompromissad.

Den nya märkningen förväntas även ge flera positiva effekter, bland annat ökat intresse för svensk honung och ökad pollinering i Sverige, vilket är viktigt för bär- och fruktproduktion.

Hur kan Eurofins hjälpa er?
Vi har analyserna som hjälper er att utesluta att era råvaror och produkter utsätts för någon form av matfusk, däribland kontroll av äkthet på honung.

Kontakta oss för mer information
salj.livsmedel@eurofins.se

Läs mer
Eurofins - Redlighetsanalyser
Svenskt Sigill
Livsmedel i fokus - Nu är det slutfuskat med den svenska honungen


Skriv din kommentar

Medlemsnyhet

Företag
Eurofins Food & Feed Testing Sweden AB

Sjöhagsgatan 3
531 40 Lidköping
Sverige
Eurofins Food & Feed Testing Sweden AB

Sänd till en kollega

0.08