23948sdkhjf

BITO lanserar miljövänlig lagerlåda av solroskomposit

| Medlemsnyhet | Företag BITO Lagersystem

BITO Lagersystem har utvecklat en lagerlåda i ett nytt kompositmaterial med solrosfibrer. Det minskar utsläppen av växthusgaser och sparar energi vid tillverkningen, utan att tumma på kvaliteten.

Det nya materialet är en mix av polypropenplast och pulveriserad fiber från solrosens frökapsel (solrosgranulat), en hittills outnyttjad restprodukt från livsmedelsindustrin som nu kommer till användning. Blandningen ger en komposit som är både formbar och hållbar, egenskaper som lämpar sig för tillverkning av lagerlådor.

Lådan används för lagring och plockning av C-artiklar såsom skruvar och muttrar etc. Den är utrustad med plockfönster och designad för en snabb, flexibel och ergonomisk plockning. Det finns två storlekar, 4,1 respektive 5,7 liters volym, båda med en lastkapacitet på 15 kilo. Inför lanseringen har BITO genomfört flera tester ute hos kunder med goda resultat:

– Genom att tillsätta solrosgranulat i produktionsprocessen tar vi ett stort, innovativt steg mot en framtidsorienterad, miljömedveten och hållbar serie lagerlådor, säger Peter Kerth, produktionschef hos BITO.

 Minskat koldioxidavtryck
Eftersom solrosens frökapslar är en naturlig restprodukt krävs varken extra näringsämnen eller odlingsmark. Genom att använda solroskomposit i tillverkningen sparar BITO 130 gram koldioxid per låda, jämfört med standardmodellen i ren plast. Dessutom är produktionstemperaturen lägre, vilket minskar energiförbrukningen.

För mer information, vänligen kontakta:
Andreas Bergstrand, BITO Lagersystem
072-200 54 40
ban@bito.se

Om BITO Lagersystem
BITO Lagersystem är specialiserade på innovativa lager- och logistiklösningar. Vi ingår i en internationell koncern med över 1000 anställda och egna produktionsanläggningar i tyska Meisenheim och Lauterecken. Här tillverkas ett brett sortiment av högsta kvalitet. Vårt produktprogram innehåller såväl fasta som mobila hyll- och pallsystem, rullbanor samt plock- och lagerlådor för alla behov.

BITO är en pålitlig partner när det gäller att planera, utveckla och realisera projekt – allt från enkla till väldigt komplexa lösningar för att optimera ert lager. http://www.bito.se

 

Medlemsnyhet

Företag
BITO Lagersystem

Florettgatan 29c
254 67 Helsingborg
Sverige
BITO Lagersystem

Sänd till en kollega

0.065