23948sdkhjf

Scanpack 2018: Fokus på plast och hållbarhet

| Medlemsnyhet | Företag RPC Superfos a/s

På Nordeuropas viktigaste förpackningsmässa, Scanpack, har RPC Superfos, RPC Kolding och RPC Kambo en gemensam monter, D02:22, och står värd för ett hållbarhetsevent med Maria Wetterstrand, före detta språkrör för Miljöpartiet.

Snart öppnas portarna till Nordeuropas viktigaste förpackningsmässa: Scanpack i Göteborg. Mässan pågår den 23–26 oktober 2018, och plastförpackningsföretaget RPC Superfos ser fram mot att möta många besökare i sin monter, D02:22, som RPC Superfos delar med sina systerföretag RPC Kolding och RPC Kambo (del av RPC M&H Division).

Plasten har en mycket stark ställning
Hållbarhet och plastens roll i den cirkulära ekonomin utgör ett centralt tema i de tre företagens monter.

Søren Marcussen, nordisk chef för RPC Superfos, förklarar:
“För livsmedelsproducenter och producenter av non-food måste valet av förpackningsmaterial vara vettigt ur ett ekonomiskt och miljömässigt perspektiv. Helhetsbilden är viktig och det är relevant att titta på livscykelbedömningar för att ta reda på vilken förpackning som är mest miljövänlig – från produktion och transport till möjligheterna för återvinning. Här har plasten en mycket stark ställning. Plast har en låg energiförbrukning vid tillverkningen och en låg vikt vilket har en positiv inverkan på transporten ur ett både miljömässigt och ekonomiskt perspektiv.”

“Precis som vilket annat ansvarstagande företag som helst är vi på RPC Superfos starkt engagerade när det gäller att skapa en hållbar framtid för kommande generationer. Hållbarhet är en viktig faktor i allt vi gör, både när det gäller produkterna vi framställer och vårt sätt att driva våra processer. Vi arbetar för att säkerställa att vi lever upp till våra egna miljöåtaganden precis som vi arbetar för att våra kunder ska kunna leva upp till sina”, tillägger han.

Förpackningslösningar kan göra företag mer hållbara
Plastförpackningar skyddar produkterna och plast är ett resurseffektivt material. Det har låg vikt, det är säkert, hållbart och har stor användningspotential. Plast är dessutom helt avgörande för att reducera matspill eftersom materialet ger livsmedel lång hållbarhet. Tillverkningen av plast kräver betydligt mindre energi jämfört med andra liknande material och plastkomponenter väger hälften så mycket jämfört med liknande komponenter framställda av andra material. På så vis bidrar plastförpackningslösningar till en hållbar utveckling.

Ett grönt sidospår
Till ett så kallat side event på mässan har RPC Superfos, RPC Kolding och RPC Kambo bjudit in Maria Wetterstrand, före detta språkrör för Miljöpartiet, för att hålla en presentation om hållbarhet och miljö. Group Sustainability Manager Katherine Fleet, RPC Group, inleder presentationen med att berätta om RPC Groups mål, åtgärder och resultat.

Bara att ställa frågor
Besök vår monter, D02:22, om du vill veta mer om hur RPC Superfos kan hjälpa ditt företag att utveckla en förpackningslösning som är kostnadseffektiv, skyddar din produkt optimalt och samtidigt medför en rad miljövinster.

 “Vår monter på Scanpack ger besökaren ett perfekt tillfälle att hålla sig à jour med aktuella trender inom hållbar utveckling. Vi ser fram mot att få ge goda råd om bioplast, återanvänd plast och plast för återvinning. Vi välkomnar alla kontakter och frågor och är redo att svara på allt från praktiska frågor om förpackningar till frågor om klimatförändringar och cirkulär ekonomi i förhållande till plastförpackningar”, säger Søren Marcussen.

Medlemsnyhet

Företag
RPC Superfos a/s

Spotorno Allé 8
2630 Taastrup
Danmark
RPC Superfos a/s

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.07