23948sdkhjf

Karin Bodin får pris som årets företagare 2023

Priserna fortsätter att hagla över Karin Bodin.

Karin Bodin blir tilldelad Albert Bonniers pris till Årets Företagare, som delas ut av tidningen Dagens industri. Det är ett pris som delats ut sedan 1987 till svenska företagare som bland annat visat prov på engagemang och föredömliga ledaregenskaper. 

– Det är en mycket stor ära att utses till Årets Företagare. Jag hade inte trott att det var möjligt eftersom Polarbröd redan fått denna utmärkelse på 90-talet. Jag delar priset med alla fantastiska medarbetare i Polarbrödskoncernen. Vi har klarat att komma tillbaka efter vår stora brand. Nu riktar vi blicken framåt och fortsätter att jobba långsiktigt med att ställa om matsystemet, säger Karin Bodin, vd på Polarbrödskoncernen.

Karin Bodin har de senaste åren bland annat utsetts till Sveriges näst mäktigaste samhällsförändrare och fått ta emot priset för Årets syftesdrivna ledare på Dagligvarugalan. Hon även tilldelats Kungliga Patriotiska Sällskapets näringslivsmedalj för 2020 och Norrbottens Byggmästareförenings byggpris.

Årets Företagare 2023 utsågs av en jury bestående av Hans-Jacob "Nisse" Bonnier, ledamot i Di och Bonnier Family Council samt ordförande i European Business Press, Mariana Burenstam Linder, grundare och tidigare delägare i Burenstam & Partners, Peter Fellman, chefredaktör och ansvarig utgivare för Dagens Industri, Johan Andersson, vd för Mellby Gård, Dimitris Gioulekas, vd för Knightec, och Jenny Lindén Urnes, ägare och styrelseordförande för Lindéngruppen.

Deras motivering löd:

”Karin Bodin, femte generationens bagare, har framgångsrikt och uthålligt drivit Polarbrödsgruppen sedan många år. Karin är en sann och envis entreprenör. Hon har visat en obändig vilja att bygga upp verksamheten igen efter branden av fabriken i Älvsbyn. Karin har ett långsiktigt perspektiv, tagit modiga beslut och visat ett gott ledarskap under krisen. Under Karins ledarskap har Polarbrödsgruppen också blivit ett föredöme för hållbar omställning, bland annat genom energiförsörjning med egna vindkraftverk, förnyelsebara förpackningar och hållbara transporter med tåg och el-lastbilar. Årets vinnare är en inspiration för andra entreprenörer och en förebild för framtida generationer.”

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094