23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Food Supply
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.

Bakslag för kycklingfärs efter nötköttsbrist – ”Det hade vi inte väntat oss”

Efterfrågan på kycklingfärs har skjutit i höjden medan den traditionella köttfärsen tappar mark, visar färska siffror. Flera kycklingproducenter har färsbrist och produktionen hinner inte med i svängarna.

Kycklingfärsen tar över i svenska hushåll – samtidigt som den traditionella köttfärsen tappar mark, visar siffror från Yougov. Efterfrågan har ökat så snabbt att flera butiker redan flaggat för brist.

– Efterfrågan har ökat rekordartat sedan tidigt i våras. Då det tar lång tid att öka produktionen i uppfödarledet, det krävs nybyggnationer, så har vi en viss brist, konstaterar Johan Ekerot, affärsområdeschef på Blentagruppen som äger Guldfågeln & Ingelsta Kalkon, för Food Supply.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.109|