23948sdkhjf

Sabis satsar för hållbara fiskemetoder

Nu ska företaget MSC certifieras.
Sabis Fältöversten, utsedd till Sveriges bästa matglädjebutik har också tilldelats Årets fiskavdelning vid Dagligvarugalan. Fiskdisken satsar nu ytterligare genom att uppfylla kraven för en MSC certifiering.

- För Sabis handlar det om att möta den tid vi lever i och ta vårt ansvar. Vi har levererat delikatesser till Stockholmarna i 140 år, vi vill kunna göra det minst lika länge till och då måste vi tänka på framtiden. Det vi nu kan erbjuda våra kunder är att handla havets läckerheter med ett gott samvete, säger Krister Skeppler, butikschef på Sabis Fältöversten, i ett pressmeddelande.

Blå, gul och grön fisk
Certifieringen utfärdas av Marine Stewardship Council och borgar för ett fiske som stödjer och stärker artbestånd, marin miljö samt fiskare som fiskar med omtanke. Sedan tidigare arbetar Sabis också efter Världsnaturfondens lista med gula och gröna fiskar. MSC:s certifiering- och miljömärkningsprogram är idag mycket välkänt och syftar till att främja hållbara fiskemetoder. De certifierade varorna är lätta att känna igenom tack vare den blå miljömärkningen.

- I år fyller Sabis 140 år, vilket ger oss en fantastisk och unik historia inom matbranschen i Stockholm. Men vi är också ett väldigt modern familjeföretag i tredje generationen. Det uppnår man nu, precis som då, genom om ett långsiktigt hållbart tänkande, säger Ove Eriksson, Affärsområdeschef för Sabis Butik.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063